Klaipėdos rajono savivaldybės delegacija sėmėsi patirties

  • Teksto dydis:

Kauno rajone viešėjo delegacija iš Klaipėdos rajono savivaldybės ir domėjosi, kaip kolegoms sekasi įgyvendinti naujoves, sėmėsi gerosios patirties organizuojant ikimokyklinį ugdymą.

Svečius priėmė Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vadovai, kurie džiaugėsi, kad pakaunė daugeliui savivaldybių yra sektinas pavyzdys švietimo srityje.

Kauno rajonas tarp kitų šalies savivaldybių išsiskiria augimo tempais – per pastaruosius dvejus metus pakaunės bendruomenė išaugo 10 tūkst. gyventojų ir perkopė 115 tūkst. ribą. Tad savivaldybė kasmet susiduria su iššūkiais, kaip užtikrinti visiems vaikams tinkamą ugdymą.

Pakaunėje yra taikomos įvairios, inovatyvios ikimokyklinio ugdymo organizavimo formos, kūrybiškai sprendžiamos ikimokyklinio ugdymo prieinamumo problemos: kuriami šeimos darželiai, statomi nauji pastatai, priestatai prie darželių, moduliniai darželiai.

Šiemet ikimokyklines ir priešmokyklines ugdymo grupes lanko beveik 4,8 tūkst. vaikų. Per ketverius metus Kauno rajone sukurta 220 grupių, arba 3 238 vietų vaikams. Pernai įsteigtos keturios naujos grupės: Vilkijos lopšelyje-darželyje „Daigelis“, Zapyškio pagrindinėje mokykloje, Neveronių gimnazijoje, Kačerginėje mokykloje-daugiafunkciame centre. Kadangi nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. yra privalomas visuotinis ikimokyklinis ugdymas vaikams nuo ketverių metų, priimti visi eilėje laukę šio amžiaus vaikučiai.

Klaipėdos rajono delegacija lankėsi Užliedžių ir Kačerginės mokyklose-daugiafunkciuose centruose, užsuko į privatų darželį Noreikiškėse „Vaikystės lobiai“, pamatė, kaip dirba šeimos darželis „Ažuolėlis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių