Šeimos ir keturkojai pramogavo Kalniečių parke: augintinių laukė dovanos, šeimininkų – edukacijos

Tradiciniame renginyje „Šeimos savaitgalis su augintiniais“ – keturkojų ir jų šeimininkų bėgimo varžybos, stilingiausiojo naminio gyvūno rinkimai, virvės traukimas ir pažintis su pilvo gyventojais.

Sušilus orams į miesto parkus plūstelėjo žmonės su vežimėliais, paspirtukais, dviračiais ir savo augintiniais. Visą tuntą amsinčių ir uodegas vizginančių bičiulių Kalniečių parke buvo galima sutikti dar penktadienio vakarą. Ištempę ausis dideli šunys ir maži šuneliai įdėmiai klausė dresūros mokyklos „Reksas“ dresuotojos komandų, o šeimininkai uoliai į galvas dėjo kiekvieną iš jos lūpų paleistą žodį. 

„Šiandien dirbam, ryt – linksminsimės“, – atsitiktinai ant tvoros išvydę kvietimą dalyvauti kasmetiniame renginyje „Šeimos savaitgalis su augintiniais“, bent keli keturkojų šeimininkai žadėjo nepraleisti progos.

Penkių mėnesių korgių veislės šunelį Rokį auginanti Vita Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos Akademijos Studentų Asociacijos organizuojamame, tradicija tapusiame renginyje dalyvavo jau ne kartą. Pradžioje dėl pirmojo šunelio socializacijos, vėliau – dėl pramogos.

Simono Baltušio nuotr.

„Dabar mūsų šeimą papildė antrasis augintinis, todėl manau, puiki proga viską pakartoti iš naujo“, – kalbėjo Rokio šeimininkė. Šeštadienį jos ir linksmuolio mažylio nesutikau, bet paausius pakasiau mažiausiai keturiems nykštukiniams pudeliams, vienam bulterjerui, Džeko Raselo terjerui, trims taksams ir tokiam pat skaičiui mišrūnų, savo jėgas išbandžiusiems tradiciniame 1 km ir 5 km bėgime su šeimininkais, virvės traukime, šokiuose, stilingiausiojo rinkimuose ir kitose atrakcijose. Augintinių laukė dovanos ir nemokami skanukai, jų šeimininkų – žaidimai ir edukacijos.

Simono Baltušio nuotr.

„Būsimojo šeimininko akademijoje“ šventės dalyviai susipažino su stambiųjų ir smulkiųjų naminių gyvūnų kaukolėmis. Iš arčiau dirstelėjo į parazitus, kurie gyvena gyvūnų žarnynuose, o neplaunant rankų ir vaisių – vaikų pilveliuose. „Ūkininko kiemelyje“ galėjo pamatyti veršiuką, avį, žąsis, vištas, antis ir alpakas. Tarptautinei veterinarijos dienai skirtame renginyje savo patirtomis istorijomis su šventės svečiais dalijosi prieglaudų darbuotojai, apie tam tikras veisles ir jų auginimo ypatumus kalbėjo veislynų atstovai. Susirinkusieji išgirdo naudingos informacijos keturkojų sveikos gyvensenos ir mitybos klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Ar tam skirti mūsų parkai, kad ten šikdinti ''keturkojus pramogautojus''?

Jonas

Jonas portretas
O jop. . . koliu slyksciu komentaru prisiskaiciau vis tik debiloidu dar daug pas mus yra !

klausimas

klausimas portretas
Kodėl aptvarėliai gyvūnėlių tik paveikslėliai. Tai tokia edukacija.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių