Klaipėdos dramos teatras ir vasarą bus atviras lankytojams

Klaipėdos dramos teatro 88-asis sezonas jau eina į pabaigą. Jis oficialiai baigsis po tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ birželio viduryje. Tačiau vasarą teatras žiūrovams durų neužvers, vaikams čia vyks įvairūs užsiėmimai, o suaugusiesiems – edukacinės ekskursijos po teatro erdves, taip pat visą vasarą veiks teatro skaitykla ir kavinė.

Klaipėdos dramos teatro Kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė Agnė Medelytė pasakojo, kad šiemet aktoriai savo atostogas pradeda nuo birželio pabaigos, o į repeticijas sugrįžta rugpjūčio pradžioje.

„Šį birželį, be vykstančio tarptautinio festivalio „TheATRIUM“, taip pat vyks režisieriaus Nauberto Jasinsko premjeros repeticijos, kurios bus tęsiamos iki rugpjūčio mėnesio. Naujausią premjerą kviesime pamatyti rugsėjo pabaigoje“, – sakė A. Medelytė.

O liepos 1–5 dienomis, anot pašnekovės, teatre vyks vaikų teatro studijos vasaros užsiėmimai, kuriuos ves aktoriai Samanta Pinaitytė ir Karolis Maiskis bei Digna Kulionytė ir Karolina Kontenytė.

Pasak A. Medelytės, užsiėmimų metu vaikai ne tik megs naujas pažintis su bendraminčiais, bet ir atliks scenos judesio ir kalbos lavinimo užduotis, iš arčiau patyrinės įvairias teatrinės kūrybos formas.

Į užsiėmimus kviečiama registruotis mokinius nuo 1 iki 12 klasės.

„Labai džiaugiamės vis augančiu susidomėjimu vaikų teatro studijos vasaros užsiėmimais ir labai greitai užsipildančiomis grupėmis“, – tikino A. Medelytė.

Birželį ir rugpjūtį teatre veiks skaitykla, teatro kavinė.

Taip pat akcentuojama, kad visą vasarą teatre vyks edukacinės ekskursijos: „Pastogės ir požemiai – slapčiausios teatro vietos“ bei „Pažink teatrą ir jo užkulisius“.

„Vasaros metu intensyviai ruošiamasi naujam sezonui – mums rūpi, kad jis kaskart turėtų aiškią temą, vizualinę išraišką. Taip pat pradėsime planuoti ir rudenį vyksiančias socialines veiklas“, – pasakojo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių