Įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Danės upę

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečių statybos bendrovė „Kesrama“ už 670,5 tūkst. eurų Klaipėdoje įrengė infrastruktūrą laivų nuleidimui į Danės upę, antradienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.

Ilgiau nei planuota užtrukusį projektą, įgyvendintą šalia Liepų tilto, didžiąja dalimi finansavo Klaipėdos miesto savivaldybė, skyrusi 646 tūkst. eurų. Dar 24,5 tūkst. eurų skyrė valstybė.

Pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, pirminiame projekte buvo numatytas per mažas slipo (įrenginio laivams statyti – BNS) nuolydis, padaryta kitų projektavimo klaidų. 

„Projekto įgyvendinimas užtruko, nes prieš pradedant darbus paaiškėjo, kad reikia atlikti papildomus darbus tam, kad slipu galėtų naudotis laivų savininkai, o pats slipas nebūtų nuneštas pirmojo potvynio vandens. Papildomai buvo stabilizuotas slipo pagrindas, įrengiant atraminę sienutę“, – pranešime sakė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Pasak jo, iki šiol uostamiestyje nebuvo vietos, kur nedidelių laivų savininkai galėtų saugiai nuleisti savo laivus į vandenį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės, ties laivų nuleidimo vieta taip pat įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, privažiavimo kelias, vandens kolonėlė, lauko pavėsinė, tualetai, sujungti ir anksčiau įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Vėliau pagal projektą taip pat planuojama įrengti vaizdo stebėjimo kameras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Manau gerai kad irenge,slipas reikalingas.Bet,negi sunku,buvo,dviraciu-piesciuju taka "apvesti",o ne kirsti slipo vieta.Juk ten bus manevruojama automobiliu su priekaba,negana,kur automobilis su priekaba apsisuks,tiesiai ant dviraciu-piesciuju tako !?

Koks skirtumas ?

Koks skirtumas ? portretas
Danė ar Dangė ? Kaip maži vaikai, kas ką ? Kiekvieną kartą tas pats. Svarbu ,kad karo nebūtu.

> anonimas

> anonimas portretas
Upė tai Dangė, bet ne tau kacapiškas pe deraste čia reikštis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių