Pateikė kariuomenės struktūros pakeitimus dėl divizijos: ne tik didinamas šauktinių skaičius

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) teikia Vyriausybei principinės kariuomenės struktūros pakeitimus, siekiant joje sukurti naujus vienetus – pėstininkų diviziją, tankų batalioną.

Principinės kariuomenės struktūros ir karių ribinių skaičių įstatymo pakeitimo projektas numato, kad pėstininkų divizija bus plėtojama steigiant naujus arba stiprinant esamus Lietuvos kariuomenės karinius vienetus.

Plėtojant pėstininkų diviziją siūloma steigti naują karinį vienetą – artilerijos pulką, o esamus karinius dalinius siūloma reorganizuoti: Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalioną – į pulką, Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalioną – į Oro gynybos pulką. Taip pat numatyta Karaliaus Mindaugo husarų batalioną reorganizuoti į Karaliaus Mindaugo tankų batalioną.

„Plėtrai numatytos ginkluotės sistemos jau užsakytos“, – teigiama KAM pranešime.

Įstatymo pakeitimo projekte taip pat siūloma steigti kitus naujus karinius vienetus – Karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnybą, Kibernetinės gynybos valdybą, susidedančią iš Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų bataliono ir Informacinių technologijų tarnybos.

Nauji vienetai būtų steigiami esamų vienetų pagrindu.

Divizijai vystyti Lietuva ketina pirkti „Leopard 2“ tankus, tačiau ketina išdėstyti įsigijimą etapais, kad galėtų greičiau įsigyti oro gynybos ginkluotės.

Įstatymo projekte taip pat numatoma didinti šauktinių skaičių.

Seimui pritarus dabar svarstomai šaukimo pertvarkai, siūloma, kad bendras ribinis karių skaičius didėtų nuo 20 tūkst. 840 iki 29 tūkst. 380, o šauktinių ribinis skaičius – nuo 4240 iki 7040.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Divizija mes turim [šešioliktaja] tik ji nunai po žeme užkasta , - kaip pas kinus tarakotinė armija .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių