Po išpuolio Kinijos ligoninėje peiliu mirė 2 žmonės, dar 21 sužeistas

Per išpuolį panaudojant peilį vienoje ligoninėje pietvakarių Kinijoje antradienį žuvo du, o buvo sužeistas dar 21 asmuo, informavo vietos policija.

„2024 metų gegužės 7 dieną apie 11.37 val. (vietos, 6.37 val. Lietuvos laiku) Džensiongo apygardos Čengnano ligoninėje įvyko išpuolis panaudojant peilį kurio metu du žmonės žuvo ir 21 buvo sužeistas“, - „WeChat“ tinkle paskelbtame pareiškime nurodė Junano provincijos vietos policijos pajėgos.

Jos pridūrė, kad vyksta tyrimas vieno įtariamo vyro atžvilgiu.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ šią ataką pavadino „žiauriu užpuolimu“

Valstybinės naujienų svetainės „The Paper“ paskelbtose nuotraukose matyti, kaip ligoninės vestibiulyje vyras nukreipęs peilį į kitą vyrą, turintį lazdą, ir į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai.

„Tai įvyko apie 11 val. ryto [...] viskas vis dar šiek tiek chaotiška, jie vis dar nustatinėja skaičius“, – laikraščiui „The Paper“ sakė vietos gyventojas.

Anot žiniasklaidos, įtariamasis buvo sulaikytas.

Kinijoje piliečiams griežtai draudžiama turėti šaunamųjų ginklų, ir masiniai smurtiniai nusikaltimai yra itin reti, tačiau pastaraisiais metais padaugėjo išpuolių panaudojant peilius.

Pernai rugpjūtį Junane du žmonės žuvo, o dar septyni buvo sužeisti, kai psichikos liga sirgęs vyras užpuolė žmones peiliu.

Mėnesį prieš tai pietinėje Kinijos Guangdongo provincijoje per išpuolį panaudojant peilį vaikų darželyje žuvo šeši žmonės ir vienas buvo sužeistas.

2022 metų rugpjūtį pietrytinėje Kinijos Dziangsi provincijoje per panašią ataką vaikų darželyje žuvo trys žmonės ir šeši buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: Kinijapeilisišpuolisligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių