A lygos prizininkai pamokė naujokus

„Buvo svarbu neužlipti ant to paties grėblio kaip prieš tai vykusiame ture. Panašu, kad išvadas padarėme“, - aiškino „Šiaulių“ vairininkas Mindaugas Čepas. 14-ajame „TOPsport A lygos“ ture Saulės miesto atstovai išvykoje 3:1 (2:0) pranoko lygos naujoką Vilniaus rajono „TransINVEST“.

Rungtynėse Širvintose į aikštelę po ilgo laiko ir sunkios traumos sugrįžo "Šiaulių" vienas lyderių Deividas Šešplaukis.

16-ąją minutę Simone Moschino atrėmė tolimą Egidijaus Vaitkūno bandymą, vos po kelių minučių Artūras Žulpa pavojingai smūgiavo į Luko Paukštės ginamus vartus.

„Šiauliai“ į priekį išsiveržė 34-ąją minutę, kai greitos atakos metu po Davio Ikauniekio perdavimo pasižymėjo Nauris Petkevičius. Jau per pridėtą teisėjo laiką rezultatas padvigubėjo – Simonas Paulius perėmė kamuolį bei jį pasiuntė D. Ikauniekui, pastarojo pirmąjį bandymą sustabdė S. Moschino, tačiau atšokusį kamuolį latvis pasiuntė į vartų tinklą.

67-ąją minutę N. Petkevičius galėjo pelnyti dublį, tačiau kamuolys tinklą skrodė iš išorinės pusės, kiek vėliau Misaki Sato šūvį į artimąjį kampą sustabdė L. Paukštė.

Namų ekipa rezultatą sušvelnino 74-ąją minutę, kai H. Devenso smūgis į kairį vartų kampą pasiekė tikslą. Kajus Bička galėjo pelnyti dar vieną įvartį, jo bandymas buvo netaiklus, Deivido Dovydaičio spirtas kamuolys skriejo virš vartų. H. Devens galėjo išsiskirti dubliu, jo smūgį blokavo E. Vaiškūnas.

Visgi, svečiai pranašumą padidino mačo pabaigoje – standartinės situacijos metu S. Moschino atrėmė Kristupo Keršio smūgį galva, kamuolys atšoko Sigitui Olberkiui, kuris kamuolį pasiuntė į vartus.

„Šiauliai“ po 14-ojo turo su 17 taškų pakilo į 6-ąją turnyro lentelės poziciją, savo ruožtu, „TransINVEST“ ekipa savo sąskaitoje turi 10 taškų bei lieka dešimta.

„Pirmas 15 min. vyko adaptacija aikštėje. Varžovai pradėjo agresyviai, mus spaudė. Svarbu buvo nepraleisti ir pamažu imti kurti patiems. Perėmus kamuolį turėjome atlikti perdavimą į priekį, atakuoti priešininkų paliktas erdves. Tai pavyko“, - sakė Mindaugas Čepas.

„Pora individualių klaidų lėmė, kad atsilikinėjome 0:2. Turėjome rizikuoti, įmušėme įvartį, susikūrėme dar vieną gerą progą, bet išgelbėjo jų gynėjas. O tada praleidome trečiąjį ir mačo baigtis buvo nulemta“, - sakė „TransInvest“ naujasis treneris Aurimas Tamaliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių