Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė sutriuškino vengrus ir Vilniuje kovos dėl pirmos vietos

Vilniuje vykstančiame CEV „Tautų taurės“ paplūdimio tinklinio preliminaraus etapo A grupės turnyre puikų pasirodymą tęsia Lietuvos vyrų rinktinė.

Lietuviai sekmadienį turnyre turnyro pusfinalyje 2-0 nugalėjo Vengrijos komandą ir užtikrintai žengė į finalą.

Pirmajame susitikime mūsiškiai Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius 2-0 (21:13, 21:18) nugalėjo vengrus Bence Streli ir Balazsą Benko, o netrukus stipriausių komandų akistatoje Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas panašiu rezultatu 2-0 (21:13, 21:17) pranoko Csanadą Petiką ir Domonkosą Doczi.

Verta pažymėti, kad Lietuvos paplūdimio tinklininkus aikštyne prie Baltojo tilto nuo pat laiko palaikė sausakimšos tribūnos, sukūrusios išties triukšmingą atmosferą.

„Kai mus palaiko tiek žmonių, tai niekada nėra sunku nusiteikti. Tiesiog reikia išeiti į aikštę ir žaisti, o rezultatas tada jau ateina savaime. Labai smagu, kad laimi abi Lietuvos vyrų poros, esame tikrai labai stipri komanda“, – džiaugėsi A. Knašas.

Finale Lietuvos rinktinė susitiks su Belgijos paplūdimio tinklininkais, kurie pusfinalyje 2-0 įveikė Ukrainos komandą. Turnyro nugalėtojams atiteks kelialapis į finalinį „Tautų lygos“ etapą.

15 val. A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius žais su pasaulio U21 čempionais Joppe Van Langendoncku ir Kyanu Vercauterenu. 16 val. P. Stankevičius ir A. Knašas stos į kovą su Gillesu Vandecaveye ir Louisu Vandecaveye. Jei prireiks auksinio seto, jis bus žaidžiamas 16.50 val.

Moterų finale susitinka Austrijos ir Slovėnijos paplūdimio tinklinio rinktinės. Lietuvos moterų rinktinė pasirodymą baigė suklupusios pusfinalyje.

Finalinis „Tautų taurės“ etapas birželio 13-16 dienomis vyks Jūrmaloje (Latvija). Finalinio etapo nugalėtojai iškovos kelialapį šaliai į Paryžiaus olimpines žaidynes.


Šiame straipsnyje: TinklinisLietuvaVengrijafinalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių