„Dvarčionių keramikos" pelnas išaugo dvigubai


2008-07-31
kaunodiena.lt
„Dvarčionių keramikos

Didžiausios Baltijos šalyse keramikinių plytelių gamintojos „Dvarčionių keramikos" neaudituotas grynasis pelnas per pirmąjį šių metų pusmetį išaugo dvigubai - nuo 379 iki 815 tūkst. litų.

„Mūsų numatytos augimo prognozės pasitvirtino. Nuo 2007 metų bendrovės pajamos didėja nuolat, o šį pusmetį Baltijos šalyse išlaikome nors ir ne didelį, tačiau stabilų augimą", - sako „Dvarčionių keramikos" valdybos narys, prekybos ir marketingo direktorius Algirdas Krupavičius.

Pasak A.Krupavičiaus, pagrindinė pelno augimo priežastis - 50 proc. padidėjęs produkcijos pardavimas rytų rinkose: Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje ir 12 proc. išaugęs pardavimas Skandinavijos šalyse, Čekijoje ir Belgijoje.

„Rinkai siūlome naujus produktus siekdami išlaikyti augimą. Šiais metais sukūrėme, o liepos mėnesį pagaminome keturias naujas itališko dizaino didelio formato akmens masės plytelių kolekcijas. Tikime, kad šios kolekcijos sustiprins bendrovės pozicijas ne tik vonios, bet ir lauko erdvių plytelių rinkose," - teigia A. Krupavičius.