SEB skelbia obligacijų koeficientus


2008-08-22
kaunodiena.lt
SEB skelbia obligacijų koeficientus

SEB bankas baigė platinti keturias obligacijų emisijas, kurių pelningumas priklausys nuo Rusijos ir Lotynų Amerikos šalių įmonių akcijų kainų pokyčių, ir skelbia tikruosius jų investavimo koeficientus.

Obligacijos buvo platinamos litais ir eurais. Jos susietos su finansinių priemonių krepšeliu, kurį lygiomis dalimis sudaro Rusijos įmonių akcijų indeksas RDX ir Lotynų Amerikos šalių indekso fondas, kurio vienetais prekiaujama biržoje.

„Tikėtina, kad per karinį Rusijos ir Gruzijos konfliktą nuvertėjusios Rusijos įmonių akcijos vėliau brangs. Lotynų Amerikos šalių įmonių akcijos taip pat išlieka patrauklios investuotojams, nes šio regiono įmonių akcijos dar nėra pakankamai įvertintos, tad artimiausiais metais jos turėtų brangti," - sakė SEB banko analitikai.

Rusijos įmonių akcijų kainų indeksas RDX apskaičiuojamas įvertinus likvidžiausių Rusijos įmonių akcijų, kuriomis prekiaujama Londono biržoje, vertės pokyčius. Daugiau negu 70 proc. indekso reikšmės sudaro energetikos įmonių akcijų kainos. Lotynų Amerikos šalių indekso fondą „iShares S&P Latin America 40 Index" sudaro įmonių akcijos, kuriomis prekiaujama Meksikos, Brazilijos, Argentinos ir Čilės biržose. Fondo vienetų vertės pokyčius labiausiai lemia medžiagų, energetikos ir finansų sektorių įmonių akcijų kainų pokyčiai.

Trejų metų trukmės su Rusijos ir Lotynų Amerikos šalių įmonių akcijomis susietų obligacijų, platintų litais, buvo galima įsigyti po 100 ir 115 litų nuo liepos 10 iki rugpjūčio 20 dienos. Tikrieji šių obligacijų investavimo koeficientai yra atitinkamai 71 ir 129 procentai. Obligacijų, platintų eurais, buvo galima įsigyti nuo liepos 24 iki rugpjūčio 20 dienos po 100 ir 115 eurų. Tikrosios šių obligacijų investavimo koeficientų reikšmės yra atitinkamai 55 ir 112 procentų.