Omletas su maskarponės sūriu


2008-07-31
Parengė Aušra Garnienė
Omletas su maskarponės sūriu

Prieš kelerius metus su nuostaba kraipėme galvas ir gurmaniškai ragavome lietuvio skrandžiui neįprasto skanėsto - torto su maskarponės sūriu. Jeigu jau iki soties prisiragavote šio saldaus deserto, gomurį ir skrandį galite pamaloninti švelniu omletu su maskarponės sūriu.

Patiekalui pagaminti reikės:

Keturių kiaušinių
Šaukšto maskarponės sūrio
Saujelės tarkuoto fermentinio sūrio
Šaukšto sviesto
Dviejų šaukštų miltų
Druskos, maltų pipirų

Kiaušinius, abiejų rūšių sūrį, minkštą sviestą, miltus, druską, truputį maltų pipirų suberkite į indą ir gerai išplakite plaktuvu. Masę supilkite į kepti tinkamą indą ir kepkite orkaitėje, kol gražiai pagels. Jeigu norite paįvairinti omletą, prieš dėdami į orkaitę galite apibarstyti smulkintais pievagrybiais arba daržovėmis, kurias mėgstate. Toks omletas puikiai tinka pusryčiams arba kaip užkandis.
Parengė Aušra Garnienė

Motulės žalibarščiai

„Motule, padaryk žalibarščių", - per visą sodą šaukia kaimynės anūkai. Patiekalas nesudėtingas, puikiai gaivinantis karštą vasaros dieną, tad Motulė skuba išpildyti anūkų noro.

Žalibarščiams pagaminti reikia:
1-2 virtų burokėlių
Saujelės svogūnų laiškų
Ryšelio žalių krapų
1,5-2 litrų virinto vandens
Druskos
Pusės citrinos

Svogūnus ir krapus supjaustykite, užberkite saujelę druskos ir gerai sutrinkite grūstuvu, kuriuo paprastai trinate bulvių košę. Į sutrintą masę sudėkite smulkiai tarkuotus virtus burokėlius, užpilkite virintu atvėsintu vandeniu, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite. Jeigu reikia, pagal skonį pridėkite druskos. Tinka su karštomis bulvėmis arba duona.