Sostinė mokosi šypsotis


2008-07-29
KD inf.
Sostinė mokosi šypsotis

Beveik 300 Vilniaus įmonių tapo Europos kultūros sostinės bičiuliais. Viešbučiai, kavinės, restoranai, meno ir suvenyrų galerijos, turizmo agentūros, gidai, taksi įmonės, geležinkelio ir autobusų stotys, Tarptautinis Vilniaus oro uostas prisijungė prie projekto "Vilnius '09 kviečia".

Svetinga šypsena, puikus aptarnavimas ir draugiška aplinka: deklaruoti šiuos tris bičiulystės principus nuo liepos 1 d. Vilniaus gyventojus ir įmones pakvietė "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009".

"Šiuo projektu siekiame ugdyti svetingo miesto kultūrą, kur aukšto lygio aptarnavimu galės mėgautis ne tik miesto svečiai ir turistai, bet ir miestiečiai. Džiugu, kad sulaukėme tokio didelio susidomėjimo", - džiaugėsi "Vilnius '09 kviečia" projekto vadovė Eglė Dilkienė.

Nuo rugpjūčio vidurio beveik 300 projekto dalyvių pasipuoš "Vilnius '09 kviečia" projekto atributika. Specialiais ženklais pažymėtose sostinės vietose bus įrengti stendai su informacija apie kultūrinius Vilniaus renginius. Visų projekte dalyvaujančių įmonių personalas segės specialius ženklelius, jiems bus rengiami bičiuliškumo ir klientų aptarnavimo mokymai.

Visas svetingumo projekte "Vilnius '09 kviečia" dalyvaujančias įmones, įstaigas ir organizacijas bus galima rasti naujajame turizmo portale www.lt.gyvai.eu.

Projekto "Vilnius '09 kviečia" tikslas - skatinti vilniečius būti svetingais sostinės šeimininkais bei padėti turizmo ir paslaugų sektoriaus darbuotojams tapti paslaugesniems ir besišypsantiems. Projekto rengėjai viliasi, kad ir po 2009-ųjų Vilnius išliks gyvos kultūros miestu: svetingu ir besišypsančiu.