Trykštantis baro konkurentas


2008-07-31
Vereta Rupeikaitė
Trykštantis baro konkurentas

Rotušės aikštėje statytas kauniečio skulptoriaus Jūračio Zalenso sukurtas fontanėlis verslininkų iniciatyva netrukus vėl čiurlens.

Du dešimtmečius šalia Kauno rotušės stovėjusią granito ir bronzos skulptūrą vakar apspito darbininkai. Jie pakeitė viduje buvusius surūdijusius vandens tiekimo įrenginius. Fontanas bus įjungtas, kai bus išlieti, kadaise ilgapirščių pasisavinti, bronziniai kraneliai.

Tai bus ne tik pasigėrėjimo objektas, bet ir troškulio malšintojas. Idėja prikelti fontanėlį kilo šalia esančios kavinės "Skliautas" savininkui Ąžuolui Gaižučiui.

Dar 2000 metais, kuomet Rotušės aikštėje buvo įrenginėjama lauko kavinė, į ją buvo atvestas geriamas vanduo. Tuomet nesėkmingai bandyta atgaivinti fontanėlį, tačiau vanduo ėmė veržtis per kraštus.

Neseniai Ą.Gaižutis, lauko kavinėje gerdamas kavą su bendrovės "City service" Kauno padalinio vadovu Tomu Augutavičiumi, vėl prakalbo apie fontaną ir nusprendė jį bendromis pastangomis atgaivinti.

Gavę Kauno miesto savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus leidimą, verslininkai vakar nuėmė viršutinę fontano dalį. Paaiškėjo, kad suremontuoti fontaną nereikia nei didelių pastangų, nei brangios įrangos. Įskaitant darbininkų atlyginimus, remontas, pasak T.Augutavičiaus, bendrovei kainuos iki 200 litų. Papildomai teks sumokėti už atkurtas bronzinės skulptūros dalis, kurios buvo pavogtos.

Kavinės "Skliautas" savininkas nebijo fontano konkurencijos. "Vanduo - informacijos nešėjas, jį reikia saugoti ir puoselėti. Galbūt kai kurie praeiviai ar turistai, atsigaivinę vandeniu iš fontano, užsuks ir į mūsų kavinę", - svarstė Ą.Gaižutis.