Vasaros receptas: Apkepintų slyvų pyragas


2008-08-22
Parengė Aldona Kibirkštienė
Vasaros receptas: Apkepintų slyvų pyragas

1 kg slyvų,
125 g cukraus,
pusė batono,
stiklinė pieno,
30 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
40 g susmulkintų migdolų,
žiupsnelis cinamono ir maltų gvazdikėlių.

Slyvas nuplauti, nusausinti, išimti kauliukus, sudėti į kepimo formą, apibarstyti puse normos cukraus, pašauti į orkaitę ir trumpai apkepinti. Batoną supjaustyti šiaudeliais ir suberti ant apkepintų slyvų. Kiaušinius išplakti su pienu, likusiu cukrumi, cinamonu ir gvazdikėliais. Plakinį supilti ant batono gabaliukų, pabarstykite migdolais, apdėti sviesto drožlėmis. Kepti, kol gražiai paraus.