Vasaros receptas: saldainiai iš žalių agrastų


2008-07-26
Parengė Virginija Skučaitė
Vasaros receptas: saldainiai iš žalių agrastų

Žinoma Kauno jungtinio sveikatos klubo narė, šeimininkių šeimininkė Danutė Kunčienė siūlo iš agrastų pasigaminti labai sveikų saldžiarūgščių saldainių. Jiems pagaminti reikės: dviejų stiklinių žalių agrastų uogų, stiklinės mirkytų razinų, stiklinės kokoso drožlių, saujelės sėlenėlių.

Sumalti dvi stiklines žalių agrastų uogų (jei uogos buvo labai sultingos, dalį jų sulčių teks šaukštu nusemti), sumaišyti su stikline mirkytų razinų ir tokiu pat kiekiu kokoso drožlių. Įmaišyti sėlenėlių tiek, kad mišinys nebūtų šlapias. Tuomet iš tos masės formuoti nedidelius rutuliukus, apvolioti kokoso drožlėmis, įspausti į rutuliuką kokį nors riešutą be "marškinėlių" (galima ir bet kokią uogą) ir padėti nakčiai į šaldytuvą. Rytą mėgausitės nuostabia saldainiukų išvaizda ir jų rūgštoku skoniu. Šie saldainiukai nepaprastai puošniai atrodo lėkštėje.