Dailės mokykla grėsmės nebekels


2008-07-31
Vitalijus Tichonovas
Dailės mokykla grėsmės nebekels

Tęsiama Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos pastato, esančio Šv.Gertrūdos ir M.Daukšos gatvių sankryžoje, dalies fasadų rekonstrukcija (nuotr.).

„Kauno diena" jau rašė, kad pavojinga vaikščioti pro šios mokyklos pastatą. Senamiesčio gyventojai baiminasi, kad čia bet kada gali įvykti nelaimingas atsitikimas. Vasarą pradėjo kristi sienų nuolaužos. Kai kurių moksleivių tėvai baiminosi dėl savo vaikų, todėl neleido jų į mokyklą.

Tačiau situacija pasikeitė, kai Kauno savivaldybė skyrė lėšų šios švietimo įstaigos sutvarkymui. Iš viso mokyklos fasadų rekonstrukcijai ir techniniam projektui parengti savivaldybė iš miesto biudžeto skyrė 1,4 mln. litų.

„Darbai vyksta pagal grafiką. Atliktas kapitalinis stogo remontas. Šiemet planuojama baigti fasadų ir langų remonto darbus", - teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkinės veiklos planavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Petras Astraitis
Šiemet valdininkai šiai mokyklai siūlė iš senamiesčio persikelti į miegamuosiuose rajonuose ištuštėjusią vidurinę mokyklą. Tačiau tam pasipriešino mokyklos bendruomenė. Buvo piktinamasi, kad iš viso miesto dailės mokytis susirenkantiems vaikams būtų nepatogu važinėti į miesto pakraštį. Įstaigoje dailės mokosi beveik 800 vaikų.