Meras išvyksta į parodą „EXPO Zaragoza 2008"


2008-06-17
kaunodiena.lt
Meras išvyksta į parodą „EXPO Zaragoza 2008

Kauno meras Andrius Kupčinskas šiandien išvyksta Ispaniją. Jis dalyvaus Saragosoje vykstančioje pasaulinėje parodoje „EXPO Zaragoza 2008".

Pasaulinės parodos „EXPO Zaragoza 2008" paviljonai lankytojams duris atvėrė birželio 14 d.

Iškilmingame parodos atidaryme dalyvavo Ispanijos Karalius Chuanas Karlos I, šalies premjeras Rodriges Zapateras, Meksikos ir Portugalijos prezidentai, Maroko ir Andoros vyriausybių vadovai, Europos Komisijos pirmininkas Manuelis Barosas.

Dėl ištvinusios Ebro upės atsisakyta rengti unikalų pasirodymą ant vandens, kurį pakeitė ne mažiau įspūdingi fejerverkai.

Lietuvos paviljonas įkurtas šalia Jungtinių tautų ir Vatikano ekspozicijų, visi darbai atlikti laiku ir visiškai pasirengta lankytojų priėmimui. darbų kokybe.

Paviljone instaliuota „Ekspobaltos" vadovo Sauliaus Valiaus sukurta „Lietaus namų" konstrukcija: ant keturių trigubų lietaus sienų projektuojami gražiausi Lietuvos vaizdai, septyniuose infoterminaluose pateikta išsami medžiaga apie Lietuvos valstybę, gamtą, kultūrą, sportą, Lietuvos auksą - gintarą, pristatytos Lietuvos krepšininkų pergalės,  Mariaus Jovaišos foto albumas „Neregėta Lietuva", prekiaujama „Švyturio" alumi ir lietuviškais suvenyrais.

Pasak Lietuvos paviljono gidų, dažniausiai lankytojai teiraujasi, ar švarus Baltijos pajūris, kaip atvykti į Lietuvą, kokios kainos. Dalis lankytojų ateina antrą kartą ir atsiveda draugus.

Parodoje nemažai originalių teminių paviljonų, iš kurių bene pats įspūdingiausias - Tilto paviljonas, kuris pastatytas pagal garsios Irako architektės Zahos Hadid, beje, laimėjusios ir Guhenheimo centro Vilniuje projekto konkursą, projektą.

Daug lankytojų turėtų pritraukti ir didelis upių akvariumas, Vandens bokštas, Ispanijos ir Aragono regiono, kurio sostinė yra Saragosa, paviljonai.

Paroda veiks iki rugsėjo 14 d. Planuojama, kad parodą aplankys apie 8 milijonai lankytojų, o atskirus jos paviljonus, tarp jų ir Lietuvos, suspės pamatyti mažiausiai keli šimtai tūkstančių ar net milijonas lankytojų.

„Scanpix“ nuotr.