Kulka pataikė keturmečiui į koją


2006-07-08
Tomas JARUSEVIČIUS
Kulka pataikė keturmečiui į koją

Ketvirtadienio popietę Kauno rajone pneumatinio šautuvo kulka buvo sužalotas ketverių metų berniukas. Vaikui dėl patirto sužalojimo prireikė medikų pagalbos.

Užvakar, apie 14 val., Kauno medicinos universiteto klinikų medikai pranešė policijos pareigūnams apie gydymo įstaigos priimamajame sulauktą mažametį pacientą. Pasak gydytojų, berniuko pėdoje matėsi nedidelė šautinė žaizda, o po oda buvo aptiktas svetimkūnis. Pirminiais duomenimis, tai buvo pneumatinio šautuvo kulkelė.

Nukentėjusysis, pasak medikų, suteikus pirmąją pagalbą, buvo paguldytas į vaikų skyrių. Čia vaikui teks praleisti kelias dienas.

Ikiteisminį tyrimą dėl kūno sužalojimo pradėję Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai teigė išsiaiškinę, kad ketverių metukų berniukas nukentėjo savo namų kieme. Kauno rajone, Bijūnų kaime, esančios sodų bendrijos mažametis gyventojas žaidė kieme, kai namiškiai sumanė papramogauti. Suaugusieji sustatė tuščius butelius ir iš tolėliau šaudė į tokius taikinius. Vienas iš daugelio šūvių buvo nesėkmingas, mat 25-erių metų vyriškio iššauta kulka atšoko nuo butelio ir, nuskriejusi rikošetu, įsmigo berniukui į pėdą.