Nauja šaudančių varžtų auka


2005-07-13
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Nauja šaudančių varžtų auka

Ankstų pirmadienio rytą į Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę atvežtas penkiasdešimt septynerių metų kaunietis peršauta koja. Sužeistasis teigė, jog nukentėjo neatsargiai elgdamasis su gatvėje rastu į didelį varžtą bei sriegį panašiu cilindro formos vamzdeliu.

Pasak nukentėjusiojo, kuris, pareigūnų teigimu, pasirašė, jog supažindintas dėl atsakomybės už melagingus parodymus, šį pavojingą daikčiuką apie pusę septynių ryto jis radęs tarp R.Kalantos gatvės 137-ąjį bei 133-iąjį numerį turinčių daugiabučių. Pastarajame įsikūrusios ir dvi parduotuvės: dėvėtų drabužių bei “Cesta”, prekiaujanti mėsos gaminiais.

Tačiau, sužeistojo teigimu, nelaimės liudytojų, mačiusių, kaip jis pakėlė nuo žemės sudominusį daikčiuką, ir kaip šis netyčia iškrito jam iš rankų, nėra. Kad tai - šaunamasis įtaisas, paaiškėjo tik vamzdeliui trinktelėjus į asfaltą, kai kairiąją blauzdą netikėtai nudiegė aštrus skausmas. Sužeistajam antrina ir jo žmona, iškvietusi tą rytą vyrui greitąją. Žmonos teigimu, vyras paršlubčiojo į namus kraujuojančia koja. Parsinešė ir tą keistąjį vamzdelį. Vyriškį sužalojęs savadarbis įtaisas saugomas ikiteisminį šio įvykio tyrimą atliekančiame Panemunės policijos komisariate. Sužeistasis tą pačią dieną skubiai operuotas, tačiau koks svetimkūnis išimtas iš jo blauzdos, teisėsaugininkai linkę nutylėti. Motyvuojama tyrimo sumetimais.

Ne pirmą kartą panašų savadarbį įtaisą, kuris galėtų iššauti ir paspirtas, matantys teisėsaugininkai neatmeta, kad sužeistasis gali ir meluoti. “Bet kokiu atveju jis save ir taip jau nubaudė,” - įsitikinę pareigūnai. Iki šiol šis kaunietis į policijos akiratį patekęs nebuvo.