Reorganizacija braškina valdininkų kėdes


2005-07-13
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Reorganizacija braškina valdininkų kėdes

Kauno savivaldybės vadovai kuria naują viešųjų ryšių strategiją

Kauno politikai rytoj žada pritarti dar vienai Savivaldybės administracijos reorganizacijai.

Šįkart užsimota panaikinti Užsienio ryšių, Ryšių su visuomene skyrius bei Privatizavimo tarnybą.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Buinevičiaus, vietoj jų planuojama įsteigti Viešųjų ryšių skyrių, o Privatizavimo tarnyba bus prijungta prie Viešųjų pirkimų skyriaus.

Nepatenkinti kuriamu įvaizdžiu

“Sujungti kai kuriuos skyrius nusprendėme todėl, kad trūksta gerų vadovų. Užsienio ryšių ir Ryšių su visuomene skyrius nusprendėme sujungti neatsitiktinai. Iki šiol tikrai neblizgėjome viešųjų ryšių srityje. Mūsų darbuotojai nesugebėdavo pateikti reikiamos informacijos, išaiškinti visuomenei rengiamus projektus”, - teigė G.Buinevičius.

Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas bus paskirtas po konkurso. Tai patvirtino ir Savivaldybės administracijos direktorius, nors dar prieš savaitę sklido kalbos, kad minėto padalinio vadovu bus paskirtas “savas žmogus”.

Pasak G.Buinevičiaus, nuo naujojo vadovo priklausys ir dabartinio Užsienio ryšių skyriaus vedėjo Raimundo Šmito bei Ryšių su visuomene skyriaus vadovo Viliaus Kaminsko likimas.

“Abu jie gali dalyvauti konkurse”, - teigė Savivaldybės administracijos vadovas.

Nuo komentarų susilaiko

“Galimo politikų sprendimo nenorėčiau komentuoti. Įkūrus naująjį skyrių, vis tiek reikės atlikti tam tikras funkcijas. Turiu tris vaikus, todėl reikės kažką dirbti, kad juos išlaikyčiau. Kol kas nesvarsčiau galimybės dalyvauti konkurse”, - teigė Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas V.Kaminskas.

Šiuo metu atostogaujantis Užsienio ryšių skyriaus vedėjas R.Šmitas buvo dar santūresnis.

“Nenoriu nieko komentuoti. Geriau stebėkite tolesnius įvykius. Tada daug kas paaiškės”, - teigė valdininkas.

Privatizavimo stratego likimas neaiškus

Jeigu miesto Taryba pritars, Savivaldybėje bus įsteigtas Viešųjų pirkimų ir privatizavimo skyrius.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus G.Buinevičiaus, naujojo padalinio vadovu greičiausiai taps dabartinis Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

“Dabartinio Privatizavimo tarnybos vedėjo Jono Juocevičiaus likimas neaiškus”, - sakė G.Buinevičius. Miesto Tarybos sprendimo projekte taip pat buvo numatyta panaikinti ir Statybos skyrių. “Tačiau iškilo papildomų klausimų, todėl šis padalinys kol kas nebus reorganizuotas”, - teigė Savivaldybės administracijos direktorius. Politikai taip pat žada panaikinti Paminklotvarkos poskyrį, o vietoj jo įsteigti Kultūros paveldo skyrių.

Ankstesnė reforma pasitvirtino?

Pernai Savivaldybės administracija jau buvo reformuota. Tuomet į atskirus padalinius išskaidytas Turto skyrius.

Opozicijos atstovams kilo įtarimų, kad šios reformos griebtasi, kad atleista Turto skyriaus vadovė Virginija Žuromskaitė, net ir laimėjusi teismą, negalėtų sugrįžti į Savivaldybę.

Tačiau, G.Buinevičiaus teigimu, minėta reorganizacija pasitvirtino.

“Viename skyriuje buvo sukoncentruota per daug ir gana skirtingų funkcijų. Jas išdalijus atskiriems padaliniams - darbas tapo efektyvesnis”, - tikino Savivaldybės administracijos vadovas.