Baigėsi nepilnamečių nuotykiai vogtu automobiliu


2008-08-05
kaunodiena.lt
Baigėsi nepilnamečių nuotykiai vogtu automobiliu

Pirmadienį nepilnamečių pasivažinėjimas vogtu automobiliu baigėsi prie valstybės sienos.

Vakar naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties buvusiu Kalvarijos pasienio kontrolės punktu pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Renault Clio".

Jame buvę asmenys pamatė prie punkto stovinčius uniformuotus pareigūnus, tačiau greičio mažinti net neketino. Jaunuoliai pasuko į rokadinį kelią, kuriuo anksčiau naudojosi pasieniečių patruliai.

Bėglius operatyvininkai ėmė vytis tarnybiniu visureigiu. Netrukus likimo valiai paliktas automobilis buvo aptiktas krūmuose. Abu „Renault" šoniniai stiklai (iš vairuotojo ir keleivio pusės) buvo išdaužti.

Pareigūnai organizavo automobiliu važiavusių bėglių paiešką ir netoliese sulaikė tris asmenis - du vaikinus ir merginą. Trijulė su savimi neturėjo jokių asmens dokumentų.

Paaiškėjo, kad abu sulaikytieji jaunuoliai yra 17-mečiai lietuviai, mergina - 16 metų lietuvė. Manoma, kad jaunuoliai ketino vykti į Lenkiją.

Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad sulaikytieji vaikinai pažeidė jiems anksčiau skirtas kardomąsias priemones - nuo 22 valandos vakaro iki 6 valandos ryto abu jaunuoliai privalėję būti namuose.

Automobilis, kuriuo nuo pasieniečių mėgino pasprukti bėgliai, pirmadienį buvo pavogtas Tauragėje. Jo ieškojo minėto miesto teisėsaugininkai.

Visiems trims sulaikytiesiems skirtos 100 litų baudos. Jie ir rastasis „Renault Clio" perduoti Tauragės rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie toliau tęs tyrimą.