Disidentas A.Terleckas palieka R.Pakso partiją


2008-08-18
kaunodiena.lt ir BNS inf.
Disidentas A.Terleckas palieka R.Pakso partiją

Disidentas Antanas Terleckas po praėjusį šeštadienį įvykusio partijos „Tvarka ir teisingumas" sąskrydžio paskelbė pasitraukiantis iš šios partijos gretų.

Savo sprendimą A.Terleckas motyvavo tuo, kad Rolando Pakso partija rengiasi koalicijai su kairiosiomis partijomis. „Aš esu seniai įspėjęs, kad jeigu jie dėsis su, kaip aš vadinu, antilietuviškomis organizacijomis - vadinamaisiais socialdemokratais, Viktoro Uspaskicho partija, Kazimiros Prunskienės partija - sakiau, kad jie neteks rimto nario."

Pasak A.Terlecko, „jungiantis su tokiomis nepatriotinėmis, Lietuvos interesais nesirūpinančiomis organizacijomis, yra daroma žala valstybei".

Disidentas tikino norėjęs sujungti dešiniąsias politines jėgas. Jis teigia nedalyvausiantis rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Tuo metu partijos „Tvarka ir teisingumas" pirmasis pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis tvirtina, kad sąskrydžio metu įvyko nesusipratimas ir A.Terleckas neteisingai suprato situaciją.

Anot V.Mazuronio, į sąskrydį tiesiog atvyko R.Pakso partiją norintys pasveikinti kitų partijų atstovai. Jis pažymėjo, kad į sąskrydį buvo kviečiami ir dešiniųjų partijų atstovai.

Į „Tvarkos ir teisingumo" sąskrydį buvo atvykę valdančiųjų socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė, opozicinės Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Pasak politiko, sprendimų dėl porinkiminių koalicijų partija „Tvarka ir teisingumas" nėra priėmusi.

V.Mazuronis sakė gerbiantis disidento nuomonę ir su juo yra pasirengęs diskutuoti.

A.Terleckas į „Tvarka ir teisingumas" partiją įstojo 2005 metų rudenį. Jis sovietmečiu ne kartą kalėjo, buvo ištremtas, vadovavo Lietuvos laisvės lygai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.