Stendas apie „Seimo nevykėlius“ papiktino socialdemokratus


2008-06-17
kaunodiena.lt
Stendas apie „Seimo nevykėlius“ papiktino socialdemokratus

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama ištirti, ar kaunietis Seimo narys Kazimieras Starkevičius nepažeidė Seimo nario etikos, Kauno Girstupio kultūros namuose savo stende publikuodamas Seimo narių sąrašus, kurie pavadinti „Ryškiausi šios kadencijos nariai" ir „20 parlamento nevykėlių".

Socialdemokratai piktinasi, kad K.Starkevičiaus stende publikuojamose lentelėse vardijamos 20 Seimo narių pavardės, nors nurodytame šaltinyje - žurnale „Veidas" nurodomos dešimties parlamentarų pavardžių lentelės.

„Ko gero, tarp darbščiausiųjų pritrūko vietos kolegoms konservatoriams, o tarp „nevykėlių" reikėjo surašyti daugiau politinių oponentų", - teigiama socialdemokratų frakcijos pranešime.

Socialdemokratai teiraujasi, ar parlamentaras K. Starkevičius, pats skirstydamas kolegas į „ryškiausius" bei „nevykėlius", nediskredituoja Seimo vardo bei nežemina savo kolegų.

K.Starkevičiaus pavardė puikuojasi tarp darbščiausių parlamentarų, sąraše jis užima aštuntąją vietą.  „Nevykėlių" sąraše yra du konservatoriai, o kiti parlamentarai priklauso socialdemokratams, socialliberalams ir Darbo partijai.