Arenos autorius – metų architektas


2008-07-02
Ve­re­ta Ru­pei­kai­tė
Arenos autorius – metų architektas

Ar­chi­tek­tų pro­fe­si­nė­je šven­tė­je tra­di­ciš­kai pa­skelb­ti ge­riau­si pro­jek­tai ir Kau­no kraš­to me­tų ar­chi­tek­tas.

Tarp­tau­ti­nę ar­chi­tek­tų die­ną ati­da­ry­ta pa­ro­da-kon­kur­sas „Ar­chi­tek­tū­ra: Kau­nas 2008" su dip­lo­mais iš­ly­dė­jo še­šių pro­jek­tų au­to­rius. Ver­ti­ni­mo ko­mi­si­ja ge­riau­siu vi­suo­me­ni­nio ob­jek­to rea­li­zuo­tu pro­jek­tu iš­rin­ko ar­chi­tek­tų biu­ro „G.Nat­ke­vi­čius ir par­tne­riai" pro­jek­tuo­tą Kau­no oro uos­to Kar­mė­la­vo­je ter­mi­na­lą.

Už spal­vą erd­vė­je pro­jek­tuo­jant „Auš­ros" kvar­ta­lą bu­vu­sio­je ga­myk­lo­je įver­tin­tas Aud­rys Ka­ra­lius ir jo ko­man­da. Už ge­riau­sią me­tų ar­chi­tek­tū­ri­nę min­tį dip­lo­mą ga­vo Š.Kiau­nės pro­jek­ta­vi­mo įmo­nė, su­kū­ru­si skve­ro re­konst­ruk­ci­jos pro­jek­tą Za­ra­suo­se. Spe­cia­li no­mi­na­ci­ja „Už me­ną fut­bo­le" ati­te­ko Kęs­tu­čiui Vaikš­no­rui ir Sand­rai Bra­žiū­nai­tei už de­di­ka­ci­ją Eu­ro­pos fut­bo­lo čem­pio­na­tui S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­ne.

Dvy­lik­tuo­ju me­tų ar­chi­tek­tu iš­rink­tas Eu­ge­ni­jus Mi­liū­nas. Jis šiuo me­tu gy­do­si Kau­no me­di­ci­nos uni­ver­si­te­to kli­ni­ko­se. No­mi­nan­tą ap­lan­kęs ko­le­ga Aud­rys Ka­ra­lius šven­tės da­ly­viams per­da­vė me­tų ar­chi­tek­to pa­lin­kė­ji­mą - „šok­ti per kar­te­lę pa­si­rin­kus tin­ka­mą aukš­tį". 55 me­tų E.Mi­liū­nas yra spor­to rū­mų Ne­mu­no sa­lo­je au­to­rius.

Ta­po tra­di­ci­ja, kad pir­mą­ją lie­pos mė­ne­sio die­ną Kau­no ar­chi­tek­tai ati­da­ro ap­žval­gi­nę ar­chi­tek­tū­ros pa­ro­dą, ap­do­va­no­ja iš­ki­liau­sius ar­chi­tek­tus, bend­rau­ja ne­for­ma­lio­je ap­lin­ko­je. Lai­vais nu­plau­kę į Za­pyš­kį, Kau­no ar­chi­tek­tai su­ren­gė ir fut­bo­lo var­žy­bas.