Meras padovanojo voką su pinigais


2008-06-17
Ša­rū­nė Ku­tins­kai­tė
Meras padovanojo voką su pinigais

Po gais­ro ma­mos ir se­sers ne­te­ku­siai Ra­sai Vait­ke­vi­čiū­tei sa­vi­val­dy­bės at­sto­vai įtei­kė ne ža­dė­tą kom­piu­te­rį, o vo­ką su pi­ni­gais.

Prie Griš­ka­bū­džio gat­vės, 15A nu­me­riu pa­žy­mė­to na­mo, be­si­ren­kan­tiems žur­na­lis­tams Ra­są pri­glau­du­si jos te­ta Auš­ra Če­pu­lio­nie­nė pri­mi­nė, kad pri­va­čio­je val­do­je fil­muo­ti ir fo­tog­ra­fuo­ti drau­džia­ma.

Mo­te­ris ti­ki­no, kad gy­ve­na per­ne­lyg kuk­liai, to­dėl iš me­ro ran­kų tei­kia­mas do­va­nas paė­mė ne­to­li na­mų var­te­lių. Tik vė­liau su­si­rin­ku­sius sve­čius ji pa­kvie­tė į na­mo vi­dų.

„Pla­na­vo­me mer­gi­nai pa­do­va­no­ti kom­piu­te­rį, ta­čiau at­si­ra­do keb­lu­mų, to­dėl nu­spren­dė­me jai pa­do­va­no­ti pi­ni­gų. Už juos Ra­sa ga­lės įsi­gy­ti kom­piu­te­rį", - tei­gė me­ras And­rius Kup­čins­kas. Va­kar jis mer­gai­tei įtei­kė vo­ką su dau­giau nei tri­mis tūks­tan­čiais li­tų. Še­šio­li­ka­me­tei įteik­tas la­ze­ri­nis spaus­din­tu­vas ir ke­li kom­piu­te­ri­niai prie­dai. „Siū­ly­mo va­sa­ro­ti sto­vyk­lo­je „Mer­ku­ri­jus" - neat­sii­ma­me, ta­čiau po­nia Auš­ra pra­si­ta­rė, kad mer­gai­tei šiuo me­tu ge­riau lik­ti su ar­ti­mai­siais ir sa­vo drau­gais. Ra­sa taip pat pla­nuo­ja vyk­ti į už­sie­nį su sa­vo gi­mi­nai­čiais", - sa­kė me­ras, pa­ža­dė­jęs ir to­liau steng­tis pa­dė­ti Ra­sai ir ją glo­bo­jan­čiai Če­pu­lio­nių šei­mai.

Vi­są lai­ką ša­lia te­tos sto­vė­ju­si Ra­sa bu­vo ne­kal­bi. „Džiau­giuo­si, kad tu­rė­siu nau­ją kom­piu­te­rį. Jis man la­bai pa­dės mo­ky­tis", - te­pa­sa­kė Ju­li­ja­na­vos vi­du­ri­nės mo­kyk­los moks­lei­vė.