Miestiečiai abejingi pilietinėms akcijoms


2008-06-27
Ša­rū­nė Ku­tins­kai­tė
Miestiečiai abejingi pilietinėms akcijoms

Laisvės alėjoje ren­gi­niu „Su­sig­rą­žin­ki­me gat­ves" siek­ta originaliai at­kreip­ti dė­me­sį į ne­ma­žė­jan­tį smur­tą mies­te.

„Apie ją su­ži­no­jau per­skai­čiu­si in­ter­ne­ti­nį laiš­ką. Mėgs­tu da­ly­vau­ti įvai­riuo­se ren­gi­niuo­se, to­dėl ne­ki­lo klau­si­mų: pri­si­jung­ti prie ak­ci­jos ar sė­dė­ti na­muo­se", - pūs­da­ma mui­lo bur­bu­lus pa­sa­ko­jo Si­mo­no Dau­kan­to vi­du­ri­nės mo­kyk­los aš­tun­to­kė Elž­bie­ta.

„Su­sig­rą­žin­ki­me gat­ves" - tai gat­vės fies­ta, ku­rio­je kiek­vie­nas da­ly­vis pa­ts ku­ria šven­tę šok­da­mas, dai­nuo­da­mas ar žais­da­mas. „At­si­ne­šė­me šok­dy­nių ir spal­vi­ni­mo krei­du­čių, taip no­rė­da­mos įam­žin­ti ak­ci­jos idė­ją", - ant Lais­vės alė­jos grin­di­nio pai­šy­da­ma be­si­šyp­san­čią sau­lę kal­bė­jo Elž­bie­ta. Ša­lia moks­lei­vių fut­bo­lo ka­muo­lį spar­dė vai­ki­nų tre­je­tu­kas, šiek tiek to­liau nuo jų žong­li­ra­vo įsi­my­lė­jė­lių po­ra, o ant suo­liu­kų gi­ta­ras braz­di­no ir būg­nus mu­šė bū­re­lis stu­den­tų. „Pag­rin­di­nė mies­to pės­čių­jų gat­vė žmo­nių ant­plū­džio su­lau­kia tik per šven­tes. Esu įsi­ti­ki­nu­si, kad pa­na­šios ak­ci­jos pri­trauk­tų dau­giau žmo­nių, ku­riuos do­mi­na kul­tū­ra, o ne al­ko­ho­li­niai gė­ri­mai ir smur­tas, - to­liau mar­gin­da­ma ply­te­les Elž­bie­ta ap­gai­les­ta­vo, kad tarp su­si­rin­ku­sių­jų ne­bu­vo ir pa­čių ak­ci­jos ren­gė­jų.