Opozicija: kodėl Pekine nėra mero?


2008-08-22
Aušra Garnienė
Opozicija: kodėl Pekine nėra mero?

Kritikavę Kauno vadovą dėl planuotos komandiruotės į Kiniją, dabar opozicija jį kaltina neišvykus į olimpiadą ir nevykdant tarybos priimtų sprendimų.

Miesto tarybos nariai pritarė mero komandiruotei į Pekiną, tačiau, kilus triukšmui, A.Kupčinskas nusprendė nevykti į Kiniją.

"Meras ignoruoja tarybos sprendimus. Nematau jokios galimybės pasiteisinimams. Į Pekiną galėjo važiuoti savivaldybės specialistas arba sportui nusipelnę asmenys. Dabar išeina, kad veltui tik laiką gaišome", - piktinosi miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Opozicija rengiasi apie tai kalbėti per rugsėjo 11 d. vyksiantį tarybos posėdį. "Galbūt kreipsimės ir į Etikos komisiją", - svarstė K.Mikėnas.

Kauno politikai liepą tik po aršių diskusijų pritarė, kad meras važiuotų į Kiniją. Miesto tarybos narys Gintaras Furmanavičius pasisiūlė paremti A.Kupčinską ir sumokėti už kelionę. Šiam siūlymui pritarė ir K.Mikėnas. Mero kelionė į Pekiną stebėti olimpinių žaidynių miesto biudžetui būtų kainavusi 5 tūkst. litų. Likusią sumą žadėjo sumokėti Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Išgirdęs, kad dabar opozicija jam priekaištauja, nevykdant tarybos sprendimų, A.Kupčinskas tai pavadino politikavimu. "Dėl šventos olimpinės ramybės, opozicijos nusivylimui atsisakiau vykti į Pekiną. Jeigu opozicijos susirūpinimas būtų rimtas, jie turėtų džiaugtis, kad sutaupiau biudžeto lėšų. Dabar olimpinis burbulas pučiamas toliau", - stebėjosi miesto meras. Anot jo, artimiausiame tarybos posėdyje bus sutvarkyti formalumai ir tarybos sprendimas dėl komandiruotės į Pekiną panaikintas.

K.Mikėnas įsitikinęs, kad A.Kupčinskas ne pirmą kartą nevykdo tarybos sprendimų. "Meras negerbia tarybos narių amžiaus, patirties. Jis prisiėmė diktatoriaus poziciją ir elgiasi, kaip jam patinka", - dėstė K.Mikėnas, neįvardijęs konkrečių mero prasižengimų.
"Tegul kolega Kęstutis nurodo konkrečiai, kurio tarybos sprendimo nevykdžiau. Beje, juos vykdau ne tik aš, bet ir savivaldybės administracija. Viską stebi Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje", - aiškino A.Kupčinskas.