Prekybos centras — turistinė Kauno įžymybė


2007-09-29
Rūta STANKEVIČIŪTĖ
Prekybos centras — turistinė Kauno įžymybė

Kauno turizmo informacijos centre turistams siūloma aplankyti ne tik Kauno pilį ar M.K.Čiurlionio galeriją, bet ir prekybos centrą „Akropolis“.

Gavo finansinę paramą

Kauno regiono turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius džiaugėsi sudaręs sandorį su „Akropolio“ šeimininkais. Gavus jų finansinę paramą pavyko išleisti didžiausio tiražo informacinį leidinį turistams. 60 tūkstančių egzempliorių leidinys miestiečiams ir miesto svečiams dalijamas nemokamai.

„Pasiūlymas reklamuoti prekybos centrą turistams verslininkus iškart sudomino, netrukus pasirašėme sutartį“, – prisiminė S.Sidaravičius.

Turizmo informacijos centro leidinį remia ir kitos bendrovės. Kauno savivaldybė prašytų 60 tūkstančių litų šiam leidiniui neskyrė dėl ištuštėjusio savivaldybės administratoriaus rezervo fondo.

Sužavėjo ledas aukštybėse

Ispanas Miguelis Gonzalezas sakė, kad „Akropolis“ apskritai buvo vienintelis dalykas, kas jam patiko Kaune.

„Labiausiai įsiminė tai, kad didžiuliame centre veikia ledo arena. Buvau ir Vilniaus „Akropolio“ ledo arenoje, bet ten ji įrengta pirmajame aukšte. Kaune ledo arena įrengta trečiajame aukšte, tai - įspūdinga”, – žavėjosi Ispanijos turistas. Anot jo, smagu sėdint kavinėje stebėti, kas vyksta ant ledo.

Parduotuvės M.Gonzalezo nenustebino, nes beveik visas jis jau buvo matęs kitur.

Tuo tarpu viešnia iš Rusijos Nadežda Ivanova neslėpė susižavėjimo daugybe parduotuvių po vienu stogu.

„Įsigijau keletą buities apyvokos daiktų, naujų drabužių, papuošalų. Maskvoje parduotuvių taip pat netrūksta, tačiau čia radau tai, ko pas mus nėra“, – džiaugėsi N.Ivanova.

Vieta ieškoti lauktuvių

Skaityti paskaitų į Kauną atvykęs Italijos profesorius Armando Della Porta „Akropolyje“ ketino ieškoti lauktuvių šeimos nariams.

„Sūnums nupirksiu žaislų, o žmonai – gintarinį vėrinį“, – apsibraukdamas „Akropolio“ vietą žemėlapyje kalbėjo italas. Savaitei į Lietuvą atvykęs užsienietis laisvu nuo paskaitų metu ketina apžiūrėti ir kitas rekomenduotas lankytinas Kauno ir Vilniaus vietas.

„Nekantrauju pamatyti Kauno pilį, Jėzuitų bažnyčią ir vienuolyną“, – vardijo A.D.Porta.

Italo nuomone, Kaunas – ramus, jaukus miestas, puiki vieta poilsiui.