Turistų viliotiniui trūksta aistros


2008-08-01
Tadas Širvinskas
Turistų viliotiniui trūksta aistros

Kauno kempingo steigėjai surengė spaudos konferenciją pasidžiaugti jo populiarumu, tačiau betoninėje aikštelėje stabteli toli gražu ne visi į miestą užsukantys turistinių namelių ant ratų savininkai.

Nakvojo viena šeima

Jonavos gatvėje vasaros pradžioje atidarytas Kauno kempingas - vienintelė vieta vidurio Lietuvoje apsistoti ratuotiems turistams. Artimiausias jo konkurentas - Trakuose.

Paskubomis įrengto kempingo steigėjai džiaugiasi pirmaisiais lankytojais, tačiau pripažįsta, kad šiai vietai labai trūksta reklamos. Vakar kempingo teritorijoje, be trijų, turistų akį turinčių traukti reklaminių turistinių namelių ant ratų, stovėjo vos vienas tikrų turistų iš Olandijos furgonas.

Apie Kauno kempingą keliautojai sužino tik pro jį atsitiktinai pravažiavę arba apsilankę Turizmo informacijos centre, todėl dažnai užsienio svečiai savo namelius ant ratų nakčiai stato tam nepritaikytose vietose. Juos galima pamatyti ir miesto centre. Taip pat pamėgtos senamiesčio prieigos ir Rotušės aikštė.

Pasiūlė likti senamiestyje

Bendrovės "Automobilių stovėjimo aikštelės" kontrolieriai, pamatę į Kauno centrą užklydusius turistinius namelius ant ratų, jų vairuotojams įteikia bukletą, kuriame vokiškai ir angliškai patariama, kaip nuvykti iki kempingo. Šiuos bukletus paprašyta dalinti ir policijos pareigūnų, tačiau šie kol kas užduoties ėmėsi atsainiai.

"Kauno dienos" žiniomis, užvakar į Rotušės aikštę įriedėjusio aštuonių namelių ant ratų karavano vairuotojai italai pareigūnų klausė, kur yra kempingas. Pastarieji atsakė, kad svečiai gali nakvoti čia pat - būsią pigiau. Bukletus gavusios patrulių rinktinės vadas Remigijus Balandis sakė, kad jo pavaldiniai bukletų jau nebeturi.

"Bukletų dalinimas nėra policijos darbas, - teigė pareigūnas ir pridūrė: - Mes to neprivalome daryti, bet visus bukletus jau išdalinome."

Poilsis ant betono

Po to, kai birželio 9-ąją į kempingo aikštelę užsuko pirmasis turistinis namelis iš Vokietijos, čia jau apsilankė beveik pustrečio šimto turistinių furgonų. Tikimasi, kad atsiradus kempingo reklamai internete ir turistiniuose leidiniuose, jame kitą vasarą apsilankys mažiausiai kelis kartus daugiau turistų.

Kempingą ketinama ne tik aktyviai reklamuoti, bet ir puoselėti. Dabar stovyklavietė turistus pasitinka ne tik buitines reikmes tenkinančiais įrengimais, bet ir keliomis pavėsinėmis, vaikų žaidimų aikštele. Tačiau visi šie jaukumą kuriantys dalykai įrengti ne ant žolės kur nors pušų paunksnėje, o ant asfalto ir betono. Toks aikštelės pagrindas patogus statyti automobilius, tačiau nėra patrauklus turistams.

Tvora saugotų miegą

"Žmonės ilgisi gamtos, todėl jau rengiame dokumentus, kad kempingui būtų priskirta žemė iki pat Neries",- sakė kempingą prižiūrinčios bendrovės "Automobilių stovėjimo aikštelės" direktorius Algimantas Puidokas.

Jei pavyks gerokai praplėsti kempingo valdas, jose ketinama pastatyti medinius namukus su miegamaisiais ir virtuvėmis, įrengti palapinių aikštelę, gal net - paplūdimį prie Neries. Ateityje kempinge planuojamos krepšinio, badmintono ir kitų žaidimų aikštelės.

Šiuo metu svarstomi dviejų reklamos bendrovių pasiūlymai dėl aukštos kempingo tvoros. Ji būtų ne tik vieta populiarinti Kauno kultūros ir pramogų vietas, bet ir taptų skydu turistams nuo judrios Jonavos g. triukšmo.


Kainos:

Viena para kempinge - 24 litai automobiliui
Jei automobilis su furgonu - 48 litai
Viena para suaugusiam žmogui - 10 litų
Vaikui - 5 litai
Šaltinis: "Automobilių stovėjimo aikštelės"

Iki liepos 20d. kempinge apsilankė 190 automobilių:

108 iš Vokietijos
38 - Olandijos
20 - Suomijos
6 - Lenkijos
6 - Italijos
12 - kitų šalių
Šaltinis: "Automobilių stovėjimo aikštelės"

Iš 190 automobilių:

108 automobiliai kempinge praleido vieną parą
58 - dvi paras
24 - tris paras
Šaltinis: "Automobilių stovėjimo aikštelės"