Olandų verslininkas šiurpino miestą


2008-06-17
„The Guar­dian", CNN, BBC inf.
Olandų verslininkas šiurpino miestą

Olan­di­ją va­kar su­krė­tė įkai­tų dra­ma. Al­me­lo mies­te su val­džia ne­su­ta­ręs vers­li­nin­kas pa­de­gė sa­vo res­to­ra­ną, o pa­skui ma­žiau­siai su ke­tu­riais įkai­tais už­si­ba­ri­ka­da­vo ro­tu­šė­je.

Dra­ma­tiš­ki įvy­kiai pra­si­dė­jo su mies­to sa­vi­val­dy­be be­si­vai­di­ju­sio ir li­cen­ci­jos ne­se­niai ne­te­ku­sio vers­li­nin­ko res­to­ra­ne. Dėl neaiš­kių prie­žas­čių vy­ras pa­de­gė sa­vo res­to­ra­ną. Ta­da jis sė­do į au­to­mo­bi­lį ir nu­vy­ko prie mies­to ro­tu­šės. Iš­li­pęs iš ma­ši­nos vers­li­nin­kas su­pleš­ki­no sa­vo trans­por­to prie­mo­nę, o per ki­lu­sį su­ju­di­mą įsmu­ko į ro­tu­šę.

Jo­je gink­luo­tas vy­ras įkai­tais paė­mė ma­žiau­siai ke­tu­ris žmo­nes. Tarp ne­lais­vėn pa­te­ku­sių bu­vo mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rys. Net­ru­kus pa­sta­tas bu­vo ap­sup­tas ir pa­rei­gū­nai ra­gi­no pa­gro­bė­ją pa­si­duo­ti. Ta­čiau šis ne­sku­bė­jo vyk­dy­ti tei­sė­sau­gos nu­ro­dy­mų. Va­kar va­ka­re nau­jie­nų agen­tū­ros dar skel­bė, kad vy­ras su įkai­tais te­bė­ra ro­tu­šė­je.