Minedas sviedė iššūkį Mulen Ružui


2008-07-26
Jurga Barkauskaitė
Minedas sviedė iššūkį Mulen Ružui

Apnuogintas pilvas, blizgučiai, plunksnų boa ant kaklo - toks naujasis Minedo amplua. Kontroversiškasis dainininkas tvirtina prisikėlęs lyg feniksas iš pelenų, o suskubusieji tuo pasinaudoti negali atsidžiaugti atlikėjo drąsa.

Ant parketo - debiutas

Šią savaitę „Metelicos" klubo lankytojams Vilniuje pristatytas naujas projektas „Minedo kabaretas" - daugiau nei mėnesį lieto prakaito rezultatas.

„Šokiai buvo sukurti specialiai šiam šou. Padedant profesionaliai choreografei, Minedas repetavo Vilniuje, žingsnelius šlifavo ir namuose, Klaipėdoje. Niekad anksčiau nešokęs mokėsi jis labai uoliai", - dėstė projekto vadovė Jurgita Minderytė.

Moteris prisipažino, kad sumanymas pasiūlyti publikai tviskantį kabaretą kilo jai pačiai - akį patraukė panašūs šou Rusijoje. Paklausta, kodėl pagrindine projekto žvaigžde pasirinko Minedą, J.Minderytė nedvejodama išpyškino: „Jis turi pakankamai drąsos."

Firma garantuoja - ne transvestitai

Į kabaretą kviečianti skrajutė intriguoja - dainininkas šoka su „zuikučiais". Pastarieji - du pikantišku seksualumu trykštantys vaikinai, pasidabinę perukais ir įsispraudę į trumpučius šortus.

Kaip teigė projekto vadovė, vyrukai yra profesionalūs šokėjai. J.Minderytė suskubo pabrėžti, kad jų vardai laikomi paslaptyje. To esą nori patys šokėjai. Pasiteiravus apie priežastis, komentaras buvo miglotas: „Stilius jų gal daugiau apnuogintas..."

Projekto vadovė tvirtino, kad pasirodymas neturi transvestitų šou bruožų. Esą viskas kaip tik atvirkščiai. „Parodysim labai daug gražaus vyriškumo", - gundė kabareto sumanytoja.

Ramūs kaip belgai

J.Minderytė tvirtino, kad atlikėjai prieš premjerą nesijaudino, nors buvo sumirgėjęs ne vienas Minedo „prisikėlimą" pašiepiantis pranešimas. „Pati skaičiau komentarus internete. Tikėjomės blogesnių. Gerų atsiliepimų išvis nedaugelis atlikėjų sulaukia."
Kabaretas yra užsimojęs apkeliauti didžiuosius Lietuvos miestus. Po turo turėtų paaiškėti, ar plunksnas ir šokių batelius Minedui teks padėti į spintą. „Kol projekto reikės, tol jis ir bus", - žadėjo jo vadovė.

Alternatyvų yra. Galbūt Minedas stiprins duetą su Pievų gėlės pseudonimu pasivadinusia atlikėja.