Tailande nesugundė nei varlės, nei kepti skorpionai


2007-09-29
Darius SĖLENIS
Tailande nesugundė nei varlės, nei kepti skorpionai

Skanumėlis. Tai akimirką padvejojusi Tailande įamžintą kadrą pavadino grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė.

Tuo metu dainininkė su savo vyru Andrejumi Velijevu ilsėjosi ramioje, nuostabaus grožio ir turistų dar neokupuotoje saloje Koh Chang.

Išsinuomoję mopedus Ingrida ir Andrejus važinėjosi po salą, tačiau transporto priemonės gedo, pasivažinėjimas užtruko ir išalkę sutuoktiniai užsuko į vieną kaimelį pavalgyti.

„Turgelyje pardavinėjo įvairius skanėstus, - juokėsi Ingrida. – Nedrįsau ragauti, nes buvau trečią mėnesį nėščia. Mano vyras irgi nėra tokių gurmaniškų patiekalų gerbėjas. Tailande mielai valgėme įvairias jūros gėrybes.“

Atsisakę varlių mylimieji tenkinosi ananasais ir dideliais saldžiais greipfrutais - pamelomis. Juos tajai pateikia ne tik žalius, bet ir su įvairiais prieskonius, raudonaisiais pipirais.

Ingrida Tailande nerizikavo ragauti ne tik varlių – ir keptų skėrių, skorpionų, svirplių ar didelių tarakonų.

„Mano skrandis labai jautrus maistui“, - tikino I.Martinkėnaitė. Bet prisiminė, kaip kartą Kinijoje išdrįso paragauti vieną egzotišką patiekalą.

Kai kuriose Kinijos provincijose labai populiarūs maistingi delikatesai – pūdyti kiaušiniai. Žalius kiaušinius užkasa kalnuose ir laiko iki poros mėnesių. Po to atkasa ir verda su įvairiais prieskoniais.

Kiaušinių spalva ir kvapas – sunkiai nusakomi. Paklausta apie skonį, Ingrida nusijuokė: „Koks kvapas, toks ir skonis. Norėjau kuo greičiau praryti ir nieko nejusti.“