Futbolininkai atvertė naują puslapį


2008-08-22
Gediminas Reklaitis
Futbolininkai atvertė naują puslapį

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris portugalas Jose Couceiro iš tribūnų stebėjo, kaip jo būsimieji auklėtiniai triuškina Moldovos vienuolikę.

Įvarčius skyrė tėvui

Rinktinė trečiadienio vakarą Marijampolėje atsisveikino su Algimantu Liubinsku ir pasveikino J.Couceiro. Portugalijos specialistas rungtynių protokole jau buvo įvardytas vyriausiuoju treneriu, bet žaidimą nusprendė stebėti iš tribūnų.

Tai, ką pamatė, J.Couceiro neturėtų nuvilti. Lietuviai visas rungtynes atrodė pranašesni ir šventė pergalę 3:0 (1:0). Du įvarčius mūsų komandai pelnė Robertas Poškus, vieną - kitas puolėjas Tomas Danilevičius.

Ilgai užsitęsusį įvarčių badą nutraukęs 29-erių R.Poškus buvo ypač emocingas. Abu tikslius smūgius klaipėdietis skyrė neseniai šį pasaulį palikusiam tėvui Edmundui.
Savo puolėjų forma pasidžiaugė ir vienas rinktinės trenerių Saulius Širmelis. "Jiems pavyko pasižymėti prieš dvejus metus Moldovoje (2:3), pavyko ir dabar. Labai gerai, kad prieš svarbias varžybas puolėjai pajuto įvarčių skonį."

"Noriu padėkoti vaikinams, atidavusiems žaidimui daug širdies. Aišku, neišvengėme klaidų, bet jos buvo labiau būdingos puolimui. Ginantis ypač šiurkščių klaidų neįžiūrėjau. Tai buvo retos rungtynės, kuriose varžovams neleidome susikurti realaus šanso", - mačą vertino S.Širmelis.

Išbandymai - nuo rugsėjo

"Neatskleidėme visų kortų Rumunijos komandai, kurios atstovas stebėjo rungtynes. Bent jau šia prasme tikslas pasiektas", - po mačo taip pat pabrėžė S.Širmelis.
Rumunija - pirmoji Lietuvos rinktinės varžovė 2010 m. pasaulio čempionato atrankos varžybose. Rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 6 d. Kluže.

Šiose rungtynėse už rinktinės vairo debiutuos ir J.Couceiro. Portugalas ne tik dirbs rinktinės strategu, bet ir kuruos Nacionalinės futbolo akademijos Kaune ir visų jaunimo rinktinių (nuo U-14 iki U-21) darbą. Rugsėjo 26 d. "Kauno" treneris Lietuvos futbolo federacijai turi pristatyti savo programą.

"Džiaugiuosi nauju ir įdomiu darbu, noriu savo ir savo šalies patirtį perduoti Lietuvos futbolui. Mėgstu iššūkius ir visada siekiu geriausio rezultato, tačiau esu realistas ir negaliu žadėti stebuklų. Norint pasiekti gerų rezultatų, reikia ilgai ir kryptingai dirbti. Esu tam pasirengęs", - spaudos konferencijoje teigė J.Couceiro.

Skaudi gynėjo trauma

Rumunijoje sugrįžimo rungtynes pagaliau turėtų sužaisti ir Edgaras Česnauskis. Su A.Liubinsku konfliktavęs saugas su Moldova negalėjo rungtyniauti dėl kirkšnies traumos.

Tačiau Kluže, o po to rugsėjo 10 d. mače su Austrija negalės rungtyniauti Andrius Skerla. Daugiausia rungtynių (67) rinktinei atstovavęs gynėjas užvakar patyrė kojos traumą, kurią gydytis turės 4-6 savaites.

Gali būti, kad A.Skerlai teks praleisti ir mačus su Serbija ir Farerų salomis spalio viduryje.


Statistika

Lietuva - Moldova

2008 08 20, Marijampolės stadionas, 2500 žiūrovų
3:0 (1:0).

Įvarčiai: R.Poškus (23 ir 55 min.), T.Danilevičius (60).
Lietuva: Ž.Karčemarskas, A.Klimavičius, A.Skerla (nuo 6 min. I.Dedura), T.Žvirgždauskas (nuo 46 min. M.Žaliūkas), M.Stankevičius, S.Mikoliūnas (nuo 75 min. V.Alunderis), D.Šemberas, L.Pilibaitis (nuo 46 min. M.Kalonas), D.Česnauskis, T.Danilevičius, R.Poškus.

Moldova: S.Namasco (nuo 46 min. N.Calancea), A.Epureanu, V.Golovatenka, A.Kornejencovas (nuo 75 min. I.Armasas), R.Rebeja, I.Tigirlas, D.Zmeu, A.Suvorovas (nuo 53 min.V.Androničius), V.Bordianas, V.Frunza, S.Aleksejevas.