Istorinis čempionų šansas


2008-08-05
Gediminas Reklaitis
Istorinis čempionų šansas

Auksinė proga - taip vertinamos FBK "Kauno" galimybės pirmą kartą Lietuvos istorijoje prasimušti į futbolo Čempionų lygos grupių varžybas. Iki istorinio laimėjimo dar reikia nužengti nelengvą kelią. Pirmoji kauniečių misija - palaužti Glazgo "Rangers".

"Rangers" bus įpykęs

Iš pirmųjų antrojo atrankos etapo rungtynių Škotijoje "Kaunas" parsivežė palankų rezultatą (0:0), o šiandien 20 val. S.Dariaus ir S.Girėno stadione lieka pribaigti grėsmingą priešininką.

Tačiau kauniečiai patys supranta, kad lengviau pasakyti, nei padaryti. "Rangers" žaidėjai bus įpykę. Jie galvojo, kad namuose mus įveiks, o Kaune liks tik formalumai", - dar po pirmų rungtynių spėjo "Kauno" saugas Rafaelis Ledesma.

Galima spėti, kad "reindžerių" pyktis bus dvigubas, nes šeštadienį savajame "Ibrox" stadione jie patyrė dar vieną pažeminimą. 0:4 - tokiu rezultatu baigėsi draugiškos rungtynės su "FC Liverpool".

Škotijos komandos žaidėjai po šių rungtynių tik dar stipriau mušėsi į krūtinę žadėdami, kad reabilituosis Kaune. "Negalime leisti, kad šis rezultatas mus persekiotų lyg šešėlis. Jei taip žaisime su "Kaunu", pralaimėsime. Tačiau to nebus. Mes esame stipresnė komanda, ir tai įrodysime aikštėje", - savo sirgaliams žadėjo saugas Nacho Novo.
S.Dariaus ir S.Girėno stadiono tribūnose šįvakar laukiama apie 400-500 sijonuotų škotų.

Rengėsi mušti baudinius

"Kauno" komanda svarbiausioms šio sezono rungtynėms rengėsi Birštone, o į laikinąją sostinę grįžo vakar.

"Labai svarbu, kad žaidėjai neperdegtų, nes kalbos apie auksinę galimybę žengti į grupių varžybas sukuria papildomos įtampos. Laukia sunkios rungtynės, gal net sunkesnės nei Glazge. "Rangers" sieks žūtbūt patvirtinti savo, kaip favoritų, vardą, tačiau mes nežadame nusileisti, turime ir savų privalumų", - vakar dienraščiui sakė vienas "Kauno" trenerių Artūras Ramoška.

Specialistas tikino, kad Lietuvos čempionai nesirengia galvotrūkčiais pulti į ataką: "Tai būtų pražūtinga, nes tokia komanda, kaip "Rangers", kiekvieną mūsų klaidą paverstų įvarčiu. Todėl mums svarbiausia - apsiginti ir laukti progų kontratakoms."

Kauniečiai taip pat rengėsi ir galimam 11 m baudinių scenarijui. "Keliose treniruotėse tai akcentavome, mušėme po kelias serijas. Gaila, kad neturime visos informacijos, nežinome, kaip baudinius mėgsta mušti "Rangers" žaidėjai", - kalbėjo A.Ramoška.
Šiandien dėl ligos aikštėje "Kaunui" negalės padėti kapitonas Tomas Kančelskis, tačiau A.Ramoška džiaugėsi, kad kiti žaidėjai - sveiki.

Jei įveiktų "Rangers" barjerą, trečiajame etape kauniečių lauktų taip pat ne pats grėsmingiausias varžovas - Danijos čempionas "Aalborg".

Laukia kauniečių atakų

Į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną šįvakar visai kitokiu amplua grįš Andrius Velička. Ilgametis "Kauno" puolėjas dabar bus priešininkų - "Rangers" - stovykloje.
"Tikiuosi, sirgaliai labai nešvilps", - paklaustas, kokio laukia sutikimo, šyptelėjo 29 metų A.Velička.

Liepos pradžioje prie Glazgo komandos prisijungęs snaiperis kol kas neišsikovojo vietos pagrindinėje sudėtyje. Tačiau "Rangers" treneris Walteris Smithas lietuvį dažniausiai išleidžia į aikštę 70-75 min., o vienose draugiškose rungtynėse A.Veličkai jau pavyko pelnyti įvartį.

Puolėjas tikisi, kad savo galimybes galės parodyti ir Lietuvoje. Kalbėdamas apie būsimas rungtynes, A.Velička tikino, kad didesnė atsakomybė slėgs "Kauno" žaidėjus.
"Jie bus šeimininkai ir turės atakuoti, bandyti įmušti įvartį. Mums reikės kantriai gintis ir laukti progų kontratakai. Glazge buvo tik pirmosios mūsų oficialios rungtynės, tad forma turėtų tik gerėti. Turime laimėti ir patekti į kitą etapą. Apie kitokį rezultatą net nesinori galvoti", - pabrėžė A.Velička.