Jaunimas pirmavo, bet pralaimėjo


2008-06-27
Ro­mas Po­de­rys
Jaunimas pirmavo, bet pralaimėjo

Lie­tu­vos jau­ni­mo (iki 21 me­tų) fut­bo­lo rink­ti­nė lai­mė­jo pir­mą­jį dvi­ko­vos su ša­lies čem­pio­nu „Kau­nu" kė­li­nį, ta­čiau pa­lū­žo ant­ra­ja­me.

Kau­ne, S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­ne, įvy­ku­sio­se drau­giš­ko­se rung­ty­nė­se Šen­de­rio Gir­šo­vi­čiaus tre­ni­ruo­ja­mi jau­nie­ji fut­bo­li­nin­kai nu­si­lei­do A ly­gos ly­de­riui „Kau­nui" 1:3 (1:0).

Po kau­nie­čio Ma­riaus Či­ni­ko įvar­čio jau­ni­mo eki­pa pir­ma­vo, bet ant­ra­ja­me kė­li­ny­je Lie­tu­vos čem­pio­nai tris kar­tus nu­gink­la­vo var­žo­vų var­ti­nin­ką Lau­ry­ną Ver­te­lį. Du­kart pa­si­žy­mė­jo Ad­ria­nas Mro­wie­cas, kar­tą - Min­dau­gas Gri­ga­le­vi­čius.

Ko­man­dos spren­dė pa­na­šias už­duo­tis - iš­mė­gi­no nau­jus kan­di­da­tus į pa­grin­di­nes su­dė­tis, ren­gė­si ofi­cia­lioms var­žy­boms.

Rink­ti­nei at­sto­va­vo „Kau­no", Vil­niaus „Žal­gi­rio", „Vėt­ros" ir „Vil­niaus", Klai­pė­dos „At­lan­to", „Ši­lu­tės" klu­bų 17-20 me­tų žai­dė­jai. „Dau­gu­ma da­bar­ti­nių na­cio­na­li­nės eki­pos na­rių dėl am­žiaus cen­zo bai­gia kar­je­rą, to­dėl jiems ieš­ko­me pa­mai­nos", - sa­kė tre­ne­ris Š.Gir­šo­vi­čius.

Ge­gu­žės vi­du­ry­je iš Igo­rio Pank­rat­je­vo ko­man­dos vai­rą pe­rė­męs Š.Gir­šo­vi­čius ti­ki­si, kad to­kie kont­ro­li­niai su­si­ti­ki­mai su Lie­tu­vos klu­bais taps tra­di­ci­niai. „Ki­tą kar­tą su­žai­si­me Ma­ri­jam­po­lė­je ar­ba Klai­pė­do­je", - tei­gė tre­ne­ris.

Rugp­jū­čio 20 die­ną Lie­tu­vos jau­ni­mas na­muo­se iš­mė­gins jė­gas su bend­raam­žiais iš Ško­ti­jos. Tai bus pa­sku­ti­nės mū­siš­kių rung­ty­nės Eu­ro­pos čem­pio­na­to at­ran­kos 6-ojo­je gru­pė­je.

Lie­tu­viai, iki šiol pra­lai­mė­ję še­šerias rung­ty­nes (1:2 - Slo­vė­ni­jai, 0:4 ir 0:3 - Da­ni­jai, 0:3 - Ško­ti­jai, 0:1 ir 1:2 - Suo­mi­jai) bei kar­tą su­žai­dę ly­gio­sio­mis (0:0 su slo­vė­nais), su 1 taš­ku yra gru­pės aut­sai­de­riai. Pir­mau­ja suo­miai (15).