V.Alekna disko dar nepadės


2008-08-22
Gediminas Reklaitis
V.Alekna disko dar nepadės

Olimpinę bronzą į Lietuvą parvežęs disko metikas Virgilijus Alekna apie kitas žaidynes kol kas nenori kalbėti ir taško savo sportinėje karjeroje dar nededa.

Tituluočiausią mūsų šalies lengvaatletį vakar Vilniuje pasitiko didelis būrys sporto aistruolių, žmona Kristina su sūnumis Martynu ir Mykolu.

"Smagu namuose. Lietuviška saulė gerokai ryškesnė nei Pekine, todėl tikriausiai ir bronzos medalis čia labiau švyti", - sakė V.Alekna.

Disko metikas pripažino, kad trečiasis jo olimpinis apdovanojimas kasdien įgyja vis didesnę vertę, nors po varžybų Kinijos sostinėje sportininkas tvirtino, jog jam bet koks kitas medalis, išskyrus aukso, yra tolygus pralaimėjimui.

"Rengdamasis šioms žaidynėms didelių klaidų nepadariau. Pekine tiesiog pritrūko sėkmės. Po gero apšilimo maniau, kad pirmasis metimas bus tolimas, deja, jis nepavyko. Po to viskas susiklostė taip, kaip matėte", - pasakojo V.Alekna.

Šį sezoną dukart olimpinis čempionas dar išmėgins jėgas Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) "World Athletics" varžybų finale Vokietijoje, po to - poilsis.
"Apie ateities planus kol kas negalvoju, būsimas Londono žaidynes - taip pat. Suskaičiavau, kad aukščiausio lygio varžybose esu iškovojęs 10 medalių. Gal jau užtektų? Nors, žinoma, būtų neblogai tą kolekciją papildyti, dar pakovoti metus, kitus. Ilsėdamasis pasvarstysiu ir nuspręsiu, ką toliau veikti", - teigė V.Alekna.

Lengvaatletį labai nudžiugino šiuolaikinės penkiakovės meistrų Edvino Krungolco ir Andrejaus Zadneprovskio sėkmė.

"Šaunuoliai. Apie jų medalius sužinojau pakeliui į namus, Helsinkio oro uoste. Puiku, olimpiniai trofėjai grįžta į Lietuvą. Aš parvežiau antrąjį, atskris ir likusieji. Tikiuosi, bus ir naujų apdovanojimų", - kalbėjo disko metikas.