Plastikos chirurgams nebereikės skalpelio


2008-06-17
„Svei­ka­tos" inf.
Plastikos chirurgams nebereikės skalpelio

Si­li­ko­no krū­tys fut­bo­lo žvaigž­dės mer­gi­nai, pa­temp­ta Ho­li­vu­do gra­žuo­lių vei­do oda -
tai ne­tru­kus ga­li tap­ti praei­ti­mi.

Plas­ti­nė­je chi­rur­gi­jo­je si­li­ko­nas ir skal­pe­lis nau­do­ja­mi vis re­čiau. Nau­jo­viš­ka plas­ti­nė chi­rur­gi­ja tam­pa vis ma­žiau in­va­zi­nė, ope­ra­ci­jos at­lie­ka­mos tai­kant vie­ti­nę ne­jaut­rą. Ge­ras pa­vyz­dys - rie­ba­lų nu­siur­bi­mas, va­di­na­mas li­po­sak­ci­ja, nau­do­jant mik­ros­ko­pi­nes ka­niu­les. Šios pro­ce­dū­ros po­vei­kis au­di­niui ne­di­de­lis, ga­li­ma tiks­liai su­for­muo­ti kū­ną ir vei­dą, o to­les­nė prie­žiū­ra tė­ra mi­ni­ma­li.

Ant­ras nau­jo­viš­kos plas­ti­nės chi­rur­gi­jos rams­tis - nuo­sa­vų kū­no ka­mie­ni­nių ląs­te­lių nau­do­ji­mas. Šios lei­džia il­gam lai­kui pa­di­din­ti krū­tis ne­nau­do­jant si­li­ko­no, taip pat pa­de­da at­lik­ti to­kias ope­ra­ci­jas kaip vei­do odos pa­tem­pi­mas, vo­kų ko­rek­ci­ja ir raukš­lių ša­li­ni­mas, ku­riam ne­be­rei­kia nau­do­ti už­pil­dy­mo me­džia­gų. Įro­dy­ta, kad ka­mie­ni­nės ląs­te­lės iš­kart at­jau­ni­na odą, taip pat spar­ti­na gi­ji­mą ir ga­li bū­ti nau­do­ja­mos įvai­rių rū­šių es­te­ti­niam gy­dy­mui.

Tre­čias nau­jo­viš­kos plas­ti­nės chi­rur­gi­jos rams­tis - va­di­na­mo­ji hor­mo­ni­nė re­ge­ne­ra­ci­ja. Pir­ma­lai­kį se­nė­ji­mą ga­li­ma su­stab­dy­ti nau­do­jant bio­lo­giš­kai ta­pa­čius hor­mo­nus, hor­mo­nų ly­gis ga­li bū­ti pa­di­din­tas iki konk­re­čiam žmo­gui op­ti­ma­laus ly­gio. Re­ge­ne­ra­ci­ja ir at­jau­ni­ni­mas iš vi­daus leis jam at­ro­dy­ti 15 me­tų jau­nes­niam, pa­ge­rės svei­ka­ta, o vei­das švy­tės.