Išmaniesiems telefonams – nauja antivirusinė programa


2008-06-17
kaunodiena.lt
Išmaniesiems telefonams – nauja antivirusinė programa

Pasaulinė interneto saugumo sprendimų kūrėja ESET pristatė išmaniesiems telefonams skirtą antivirusinę programą „ESET Mobile AntiVirus". Nuo virusų ir kenkėjiškų programų mobiliuosius įrenginius apsaugantis įrankis naudoja pažangią technologiją, kuri atpažįsta nežinomas grėsmes ir užkerta kelią jų plitimui.

Teigiama, kad šis apsaugos metodas veiksmingas taip pat dėl to, kad mobiliuosiuose įrenginiuose dėl ribotos atminties ir kitų techninių charakteristikų sudėtinga naudoti tradicines virusų parašų duomenų bazėmis grįstas apsaugos priemones. Be to, masyvių antivirusinių programų naudojimas gali žymiai sumažinti išmaniojo telefono darbo spartą.

Saugumu besirūpinantys išmaniųjų telefonų savininkai iš ESET tinklalapio www.eset.com/emabeta jau gali atsisiųsti nemokamą „ESET Mobile AntiVirus" bandomąją versiją, skirtą telefonams su „Windows Mobile" šeimos operacine sistema. Galutinę programos versiją planuojama pristatyti šiais metais.

Testų metu ši programa pasižymėjo didele darbo sparta bei puikiu nežinomų virusų aptikimu, tuo pat metu neapkraudama telefono procesoriaus bei užimdama nedaug vietos atmintyje.

Išmanusis telefonas saugomas realiu laiku, prireikus galima patikrinti jame įrašytus failus ar atmintyje veikiančius procesus. „ESET Mobile AntiVirus" geba patikrinti ir belaidžiu tinklu arba „Bluetooth" ryšiu gaunamą informaciją, skanuoti suspaustus archyvus ir automatiškai atsisiųsti atnaujinimus.

„Scanpix" nuotr.