Stulpeliai: daugiau bėdos nei naudos


2008-08-22
„Vilniaus diena“
Stulpeliai: daugiau bėdos nei naudos

Įnirtingai remontuojami Gedimino prospekte įrengti metaliniai stulpeliai iškils tik rudenį. Kol kas, kaip ir visą vasarą, jie liks priploti prie žemės ir neužkirs kelio vakarais prospektu mėgstantiems važiuoti vairuotojams.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos", prižiūrinčios tvarką gatvėse ir besirūpinančios stulpelių eksploatacija, direktorius Vaidotas Antanavičius dienraščiui guodėsi, kad stulpelių priežiūra reikalauja daugiau energijos ir laiko, nei tikėtasi. Stulpelius periodiškai tenka taisyti, nes atsiranda įvairių gedimų. Ne sykį stulpeliai kentėjo dėl to, kad į juos įvažiuodavo automobiliai. Be to, vanduo ir šaltis pažeidė instaliaciją.

„Mechaninius užtvarus įdiegėme pirmi, todėl nežinojome, kad jų eksploataciją sunku prognozuoti. Restauruoti stulpelius patiems sudėtinga, tačiau nenuleidžiame rankų - ieškome techninių sprendimų", - tikino V.Antanavičius.

Jis apgailestavo, kad vilniečių vairuotojų kultūra vis dar žemo lygio. Girdi, keista, kad pagrindinėje sostinės senamiesčio gatvėje reguliuoti eismą tenka ne kelio ženklais, bet fizinėmis priemonėmis - užkardais. „Iki ko nusiritome, - nuostabos neslėpė „Susisiekimo paslaugų" vadovas. - Jei stulpeliai neveikia, vairuotojai turi paisyti kelio ženklų, juose nurodyta, kad darbo dienomis nuo 19 val. ir savaitgaliais Gedimino prospektas yra pėsčiųjų zona."

Vairuotojams, važinėjantiems prospektu draudžiamomis valandomis, gresia baudos už kelio ženklų nepaisymą.

Tačiau kelių patruliai naktį į Gedimino prospektą užsuka retai. „Negauname skundų. Gedimino prospektas - mažiausia bėda. Daug blogiau Pilies ir Vokiečių gatvėse. Gedimino prospekte dirbame dieną, kai tenka bausti draudžiamose vietose stovinčių automobilių vairuotojus", - aiškino Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinės viršininkas Marius Putrimas.