Atpildas policijos užpuolikams


2008-08-22
Tomas Jarusevičius
Atpildas policijos užpuolikams

Panemunės policijos komisariate siautėje chuliganai sulaukė teismo paskirtų bausmių. Vienas jų keliaus už grotų.

Kauno miesto apylinkės teismas vakar paskelbė nuosprendį dviem kauniečiams. Jiedu nuteisti už viešosios tvarkos pažeidimus ir policijos pareigūnų pažeminimą.

21 metų Edgaras Bujanauskas už savo išsišokimus ketverius metus praleis už grotų. Teismas priėmė griežtą sprendimą, nes tris kartus teistas jaunuolis šiemet sausį buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimo bausme, kurios vykdymas buvo atidėtas. Išgirdusi sūnui paskelbtą nuosprendį, teismo salėje buvusi motina neslėpė ašarų.

Kartu su E.Bujanausku Panemunės policijos komisariato prieigose ir areštinėje siautėjęs keturiskart teistas Adrijus Tiško kelionės į belangę išvengė. 27 metų vyrui teismas skyrė metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

"Kauno diena" rašė, kad rugpjūčio 10-osios naktį nuteistieji teisėsaugininkų dėmesio susilaukė už tai, kad atėję į A.Juozapavičiaus prospekte esantį Panemunės policijos komisariatą (PK) sukėlė tikrą chaosą. Būdami neblaivūs, triukšmadariai iš pradžių ėmė šūkauti, o vėliau kumščiais ir kojų spyriais ėmė talžyti policijos įstaigos duris.

Matydamas, kad greitai gali būti išverstos pagrindinio įėjimo į pastatą durys, Panemunės PK budėjęs pareigūnas iškvietė pastiprinimą. Atvykę patruliai sulaikė E.Bujanauską su A.Tiško ir nuvedė juos į laikino sulaikymo kambarį. Grotuotoje kameroje įsiaudrinę sulaikytieji nenurimo. Jie sudaužė šviestuvą, o netrukus nusimovė kelnes ir kartu su gausia necenzūrinių žodžių tirada ėmė demonstruoti, ką turį po kelnėmis.

Policijos pareigūnams teliko viską įamžinti turėta vaizdo filmavimo kamera, o vaizdajuostę perduoti vėliau ikiteisminį tyrimą dėl įvykio pradėjusiems savo kolegoms.
Pagreitinto proceso tvarka nagrinėtoje byloje kaltinti E.Bujanauskas ir A.Tiško neneigė savo kaltės, prisipažino sukėlę sąmyšį ir atsiprašė teismo salėje buvusių pareigūnų.