Galų gale šviesoforas atsirado


2008-08-07
KD inf.
Galų gale šviesoforas atsirado

Avaringoje Taikos prospekto ir Ateities plento sankryžoje vakar pagaliau buvo pastatytas ir ėmė veikti šviesoforas. Kasmet avaringumas čia tik didėdavo. 2005 m. šioje sankryžoje užregistruoti 42 įvykiai, 2006-aisiais - 64, 2007-aisiais - 90. Šių metų pirmąjį pusmetį jau užregistruota 12 eismo įvykių.

Veikiant šviesoforui bus paprasčiau į Ateities plentą įsukti iš Taikos prospekto ir iš Apaščios gatvės. Nemažai avarijų įvykdavo nekantriems vairuotojams bandant pergudrauti kitus iš Taikos pr. pasukus dešinėn ir Ateities plente bandant apsisukti. Tokių manevrų dabar jau nereikės.

„Palemono gyventojai, kuriems ši sankryža buvo tikra bėda važiuojant į miestą iš savojo rajono ar į jį grįžtant, galės lengviau atsikvėpti", - džiaugiasi Seimo narė Violeta Boreikienė, pati nemažai prisidėjusi, kad šviesoforas avaringoje vietoje kuo greičiau atsirastų. Į ją Palemono gyventojai kreipėsi po to, kai jų prašymai kitose institucijose tiesiog kažkur pasimesdavo.

Tačiau už sankryžos Ateities plente buvęs ir kelis kartus vis dingdavęs kelio ženklas, leidžiantis maksimalų 70 kilometrų per valandą greitį, atstatytas nebus. Esant šviesoforui, už sankryžos jis nelabai ir reikalingas. Vairuotojams teks važiuoti kaip ir visame mieste - 50 km per valandą greičiu.