Miesto istorijos


2008-08-22
Miesto istorijos

Kol vieni vairuotojai užuojautos kupinais žvilgsniais pravažiuodavo pro susidūrusių automobilių virtinę, kiti negailėjo kandžių replikų dėl susidariusios transporto spūsties.

Trečiadienį popiet, apie 13.45 val., Savanorių prospekto pabaigoje, ties išvažiavimu iš Kauno įvykusi eismo nelaimė sukėlė milžinišką spūstį. Šioje vietoje remontuojamas gatvės ruožas, todėl ir taip kelias susiaurėja, eismas ribojamas. Apie avarijos kaltininkę sužinojęs tūlas vairuotojas su panieka išrėžtų, esą moteris prie vairo tolygu nelaimei kelyje. Tačiau nereikia toli ieškoti kontrargumentų: antradienio popietę Vilniuje panašiomis aplinkybėmis susidūrus penkiems automobiliams, avarijos kaltininku pripažintas prie vilkiko vairo sėdėjęs Rusijos pilietis, o nukentėjusiųjų gretos buvo dar didesnės.

Kliūtis: dėl remontuojamame kelyje įvykusios avarijos nusidriekė daugiau nei pusės kilometro ilgio automobilių eilė.

Vieta: kelio Kaunas-Zarasai-Daugpilis šeštas kilometras.

Dalyviai: Kauno, Jonavos, Domeikavos gyventojai.

Automobiliai: "Volkswagen Golf", "BMW 316", "Renault Megane", "Opel Omega".

Versija: "VW Golf" vairuotoja nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio.

Nukentėjo: 22 metų "VW Golf" vairuotoja iš Domeikavos, 26 metų kaunietis BMW vairuotojas, 59 metų jonaviškė "Renault Megane" keleivė.

Gydymas: sužeistos moterys nuvežtos į Kauno medicinos universiteto klinikas, o nukentėjęs vyras - į Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę.

Diagnozė: smarkesnių sužalojimų nukentėjusieji išvengė.

Atomazga: suteikus būtinąją pagalbą, sužalotieji išleisti ambulatoriškai gydytis į namus.