Sužydėjusios Kauno puošmenos džiugins iki pat rudens

  • Teksto dydis:

Ilgus metus puoselėjami ir plečiami gėlynai vėl traukia kauniečių žvilgsnius. Ryškiausiomis spalvomis nusidažė Laisvės alėja, aikštės bei miegamųjų rajonų erdvės. Šiemet visame mieste apsodinta apie 70 atskirų augalų klombų. Kompozicijos sukurtos iš daugiau kaip pusšimčio skirtingų augalų rūšių, tad šios puošmenos miestiečius turėtų džiuginti visą šiltąjį laikotarpį.

„Kažkada pavasario laukdavau dėl savo gimtadienio, o dabar šį metų laiką labiausiai branginu už galimybę matyti, kaip sužaliuoja, pražysta Kaunas, kaip kasmet gražėja ir puošiasi kartu su gamta atgimstantis mūsų miestas. Savivaldybės specialistai ne tik puoselėja ligšiolines žaliąsias zonas, bet ir kuria naujas, kad ryškių spalvų ir estetinio grožio mieste būtų vis daugiau“, – kalbėjo miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Pavasariui įpusėjus, miesto viešosiose erdvėse atsiveria visas gėlynų grožis. Šiemet jų gretas papildys dar dvi naujos erdvės. Gedimino gatvės skvere pasodinti dvylikos skirtingų rūšių augalai žydės visą vasarą, keisdami vieni kitus ir kurdami spalvingą augaliją. Naujas gėlynas sužydės ir Vilijampolėje esančiame Neries krantinės parke, šalia pagrindinio tako.

Dabar šį metų laiką labiausiai branginu už galimybę matyti, kaip sužaliuoja, pražysta Kaunas, kaip kasmet gražėja ir puošiasi kartu su gamta atgimstantis mūsų miestas.

Dar vienas pernai suformuotas įspūdingas želdynas šiemet jau džiugins praeivių akis Nemuno saloje. Tarp spalvingų gėlių įrengti pasivaikščiojimo takeliai leis iš arčiau pasigrožėti ne tik žiedais, bet ir juos lankančiais drugeliais, bitėmis ir kitais vabzdžiais.

Taip pat atnaujintas Vytauto parko rožynas bei esanti gėlių klomba Vienybės aikštėje. Nepamirštos ir nuo centro nutolusios miegamųjų rajonų erdvės – čia augalija parinkta taip, kad skirtingu metu kuo ryškiau žydėtų vis kiti želdynai.

„Atokiau nuo miesto centro esančias teritorijas apsodinome taip, kad per miestą vykstančius kauniečius gėlės pasitiktų vis kitoje vietoje skirtingu laiku. Pavyzdžiui, nužydėjus Veiverių gatvėje, akcentu taps Taikos prospekto skiriamojoje juostoje esantis gėlynas“, – pasakojo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak jos, spalvinga augalija papuoš ir miesto žiedines sankryžas. Jose augalai sodinami taip, kad žydėtų visą šiltąjį sezoną iki pat rudens.

Daugelio kauniečių nuomone, gražiausias pavasarinis žydėjimas nebe pirmus metus matomas Karaliaus Mindaugo prospekte, ties Nemuno krantine, Laisvės alėjoje, Studentų skvere, Kauno pilies ir miesto savivaldybės prieigose, Miesto sode šalia Muzikinio teatro, kur žiedus aukštyn kelia narcizai ir tulpės. Vienybės aikštėje tarp jų įkomponuoti ypatingu aromatu pasižymintys hiacintai. Kiek vėliau dalyje šių gėlynų suvešės ir miestiečių pamėgti ryškiaspalviai česnakų žiedai.

Artėjant rudeniui visi želdynai bus papildyti svogūninėmis gėlėmis, kad kitąmet nuo pat ankstyvo pavasario vėl džiugintų miestiečius.

Kaune gėlynai užima daugiau kaip dviejų hektarų plotą. Juose auga per 80 įvairių rūšių daugiamečių ir apie 40 skirtingų rūšių vienmečių gėlių, dekoratyvinių krūmų bei žolinių augalų.


Šiame straipsnyje: gėlės Kaunegėlynaipavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
Labai gražu. Ačiū tiems, kas puoselėja gėlynus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių