Šokiruojančio radinio Tunelio gatvėje šleifas: gimdyvė turėjo nuo ko Kaune slapstytis?

  • Teksto dydis:

Aiškėja, kad 21-erių metų gimdyvė, rasta su ką tik gimusiu kūdikiu apleistame ir ne kartą degusiame Tunelio gatvės name, visgi buvo žinoma policijai. Tačiau ne Kauno apskrities, o Vilniaus, kurioje yra registruota. Ir yra pagrindo įtarti, kad Kaune ji galėjo slapstytis nuo naujagimio tėvo.

Bėgo nuo smurto?

Kauno klinikų leidimo apklausti gimdyvę laukiantys teisėsaugininkai jau nustatė, kad ši Širvintų rajone registruota 21-erių metų moteris, greičiausiai, atsidūrė Kaune praėjusią vasarą. Tačiau galimas jos sūnaus tėvas – gerokai už ją vyresnis, pirminiais duomenimis, Vilniaus benamis. Pagal gimimo metus – 1968 m., šis asmuo tinka jai į tėvus. Nepaisant to, jie buvo sugyventinai. Ir minėtas 56-erių metų asmuo prieš ją smurtavo, dėl ko, panašu, kad ji pabėgo nuo jo į Kauną.

Yra duomenų, kad anksčiau ji studijavo vienoje iš Kauno aukštųjų mokyklų. Pirminiais duomenimis, – Vytauto Didžiojo universitete. Tačiau neilgai.

Vilniaus policijai ši moteris žinoma dėl jos atžvilgiu pradėtų administracinių teisenų. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, jai buvo skirtos baudos už sukčiavimą bei važiavimą viešuoju transportu be bilieto.

Šaknys Širvintose?

Portalas kauno.diena.lt bandė paieškoti informacijos apie minėtą gimdyvę ir Širvintų rajone, kuriame ji registruota. Tačiau vietinės savivaldybės Socialinės paramos ir Vaiko teisių apsaugos skyrių darbuotojai tikino nieko apie šį šokiruojantį Kauno įvykį negirdėję, todėl negali patikslinti, ar jiems neteko teikti kokios nors pagalbos pačios gimdyvės šeimai, kol ji dar buvo nepilnametė.

Susisiekus su aštuonių Širvintų rajono seniūnijų vadovais ar laikinais jų pavaduotojais, kai kurie iš jų prisipažino girdėję televizijos žiniose, kad gimdyvė, rasta su naujagimiu klaikioje Kauno lindynėje šalia Geležinkelio stoties, yra kilusi iš jų rajono, kas juos šokiravo. Tačiau, kas ji tokia, neaišku, nes nė su vienu pašnekovu jokios Kauno ar Vilniaus tarnybos kol kas nebuvo susisiekusios.

Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai prisipažino, kad kolegos iš Kauno dėl šio garsiai nuskambėjusio įvykio jau buvo su jais susisiekę, nes anksčiau ar vėliau gimdyvė bus išrašyta iš Kauno klinikų, todėl aktualus klausimas, ar ji turės kur su sūneliu saugiai apsistoti. Nors Vaiko teisių apsaugos specialistai dar nėra priėmę sprendimo, koks tolesnis gimdyvės ir naujagimio likimas, galimą jų poziciją išduoda konstatuojamas faktas, kad naujagimio mama nebuvo jo palikusi.

Aurimo Barkausko, freepik.com nuotr.

Vaizdas pranoko lūkesčius

Kaip jau rašyta, greitosios medikams, kviestiems į minėtą apleistą ir asocialių asmenų lindyne virtusį Tunelio gatvės medinuką, reikėjo nukirpti naujagimio virkštelę. Jau išsiaiškinta, kad nėštumo metu gimdyvė pas medikus nesilankė. Nors gimęs berniukas yra jos pirmagimis. Klinikų specialistų, kurių globoje šiuo metu yra motina ir vaikas, teigimu, naujagimis – išnešiotas.

Portalo kauno.diena.lt fotografui pavyko užfiksuoti, kokioje klaikioje aplinkoje buvo rasta gimdyvė su naujagimiu. Šioje apleisto Tunelio gatvės medinuko patalpoje su šiukšlių klanais ir atsilupusiais sienų tapetais yra kažkas panašaus į lovą, kurios kojūgalis, pirminiais duomenimis, stovi ant batų. O šio guolio patalynė – tokios pačios antisanitarinės būklės, kaip ir greta tiesiog ant grindų patiestas čiužinys.

Aurimo Barkausko nuotr.

Kaip jau rašyta, Kauno policijos pareigūnai rado tokioje aplinkoje gimdyvę su naujagimiu pirmadienį 16.38 val. Po to, kai juos važiuojančius minėta gatve sustabdė praeiviai. Patikrinus jų pateiktą šokiruojančią informaciją, ši pasitvirtino. To, ką išvydo, sukrėstiems teisėsaugininkams gimdyvė teigė, kad viskas įvyko sekmadienį, tačiau ji esą negalėjo išsikviesti pagalbos, nes neturėjo mobiliojo ryšio telefono.

Ką visgi užfiksavo kaimynai?

Greitosios medikai linkę teigti, kad neaišku, kada ši moteris pagimdė. Neatmetama, kad po to, ką patyrė, ji galėjo painiotis laike.

Įvykio vietoje pabuvojusiems specialiųjų tarnybų atstovams krito į akis, kad gimdyvė gali turėti ir tam tikrų specifinių sveikatos sutrikimų.

Be to, vos už šimto metrų nuo šios landynės esančio namo gyventojai teigė jokių įtartinų garsų, sklindančių iš šios nemalonios jų kaimynystės, negirdėję. Tačiau atkreipę dėmesį, kad pirmadienį į šią landynę greitoji medicinos pagalba buvo atvykusi du kartus. Pirmą kartą – apie 15 val. O po to – jau apie 17 val. t.y. kartu su policija.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos oficialaus komentaro dėl minėto kaimynų pastebėjimo portalas kauno.diena.lt dar negavo. Tačiau turima neoficiali informacija – kad atvykus pirmąjį kartą, gimdyvės su kūdikiu šioje landynėje nerasta. Tiesa, yra ir kitas paaiškinimas – policijai aptikus šiame apleistame name gimdyve su kūdikiu, į įvykio vietą buvo siųsti net du greitosios pagalbos ekipažai, pirminiais duomenimis, vežę į Kauno klinikas mamą ir naujagimį atskirai, nes jiems abiem reikėjo skubios tokioje situacijoje pagalbos.

Aurimo Barkausko nuotr.

Sprendimo iki Velykų nebus?

Anot Kauno klinikų atstovų, šiuo metu ir naujagimio, ir motinos būklė – gera.

Kaip jau pranešta, Kauno policija turi dešimt dienų apsispręsti, ar pradėti dėl šio neeilinio, kaip pripažįsta ir patys, įvykio ikiteisminį tyrimą. Iš karto po jo tik surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už piktnaudžiavimą tėvų teisėmis ar pareigomis, fiziškai ar psichiškai gniuždant vaiką, paliekant jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai su juo elgiantis. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas nuo penkiolikos iki 90 parų, arba net laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šią savaitę policija, tebetikslinanti įvykio aplinkybes, greičiausiai dar sprendimo nepriims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apci

apci portretas
Atskirtis, vienišumas, kaip Severiutė ar Marija su kūdikiu... mergina tapo motina, sulaukusi savo pirmagimio... Galėtume pasirūpinti jauna mama, ir kūdikėliu, susidėdami, kas nori ir gali, po 20 eurų. 20 eurų ir 1000 aukotojų, ir yra 20.000 eurų. Gyvenimo pradžiai. Tik turėtų kas nors paskelbti sąskaitos numerį. reiktų ,kad patys žmonės pareikštų norą aukoti. Raudonajam kryžiui, tie kurie nori aukoti.

tam--,, to tam ,,to bega,,,--na ir ka su tokiu padaru kaip

tam--,, to tam ,,to bega,,,--na ir ka su tokiu padaru kaip  portretas
tu kalbet !!?? tu juk tryksti neapykanta visiems , kuriems na...nepasiseke kaip tau gerai gyvent ,ir is karto rezgi santaza ...neva todel vaika pasigamino ,kad gautu kaip ukrainiete [ tokia pati sliundra] gera buta ...Rupinkis lietuviu tauta ,o ne ateiviais kuriuos suveze , ateiviai galimai issilakstys ,o tau padla reikes su savais gyvent ant kuriu is balkonelio dabar spjaudai...sededama ,,, vaikuciu teisu gyneju,,, saragej islaikoma is mokesciu moketoju kisenes gaudama alga uz savo rankomis kuriama bordely lietuvoj

to tam-"to bėga.....

to tam-"to bėga..... portretas
Na ir nesikreipkit, jei nepatinka. O vaiko sveikata ir saugumu nesirūpinti, tai yra nusikaltimas. Buvo toks atvejis, kai pagimdė girtą kūdikį. Taigi, jei jai patinka gyventi su kokiu seniu benamiu, ar landynėje, tai jos pasirinkimas. Ai, gal sumanė tokiu būdu " normalius" namus gaut, pragyvenimą už dyką, kas čia žino. Vien tai, kad nėščia būdama nesikreipė į gydytojus, jau pasako apie tai, kad vaiko sveikata jai dzin...Vaikų teisės turi labai prižiūrėti, kad vaikeliai nebūtų skriaudžiami.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių