Britanijoje nuteisti šeši iš bažnyčių vogę lietuviai

Panašu, kad Lietuviai imigrantai Didžiojoje Britanijoje pasižymėjo dar kartą. Ketvirtadienį nuteista lietuvių grupuotė, bažnyčioms pridariusi nuostolių už daugiau nei milijoną svarų (apie 4,3 mln. litų) nuostolių, rašo dailymail.co.uk.

Vagių gauja policijos pareigūnams buvo žinoma seniau, tačiau jų vis nepavykdavo sulaikyti. 6 vyrai suimti, kai policija greitkelyje A46 sustabdė vogtų daiktų prikrautą lietuvių vairuojamą autobusiuką.

Atlikus DNR tyrimus ir palyginus juos su rezultatais, gautais iš nusikaltimo vietose paliktų nuorūkų ir alaus skardinių, nustatyta, kad tai tie patys vagys, apšvarinę bent 20 religinių pastatų 2011 metais.

Sulaikyti lietuviai galiausiai prisipažino 2011 m. sausio-rugsėjo mėnesiais apvogę 20 bažnyčių. 30-mečiai Andrius Čereška, Audrius Kvedaras ir 36 m. Tadas Adruška kalės po 4 metus, 34 m. Vidas Adruška - 7 metus, 27 m. Vitalijus Vilkys – 6 mėnesius ir 180 valandų atliks visuomenei naudingą neapmokamą darbą, 23 m. Nerijus Razma – 22 mėnesius.

Lietuviai nuo bažnyčių stogų vogė metalą. Jiems parduodas laužas atnešė bent 70 tūkst. svarų pelną, o bažnyčioms – milijono svarų nuostolį.

„Šios vagystės bažnyčioms pridarė milžiniškų nuostolių. Tačiau ne tik finansinių. Jūsų nusikaltimai išniekino vietas, kurios mūsų šalies tikintiesiems buvo šventos. Ir jums tai nerūpėjo. Galvojote tik apie tai, kaip greičiau gauti pinigų“, – skelbdamas nuosprendį sakė teisėjas Michaelis Heathas.

Per 2007-2011 metus Didžiojoje Britanijoje užfiksuotos bent 14 tūkst. vagysčių iš bažnyčių, skaičiuojami nuostoliai siekė 32 mln. svarų. Tokie skaičiai išties įspūdingi, nes 2000-2004 metais vagysčių buvo vos dvidešimt. Pareigūnų teigimu, sulaikius lietuvius, vagysčių skaičius žymiai sumažėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H.H.

H.H. portretas
Jei taip ir toliau, tai lietuvaiciu greit neileis ir i lenkija......ir bus vsistko pozontku!!!!!

ona

ona portretas
Malačiai Lietuvaičiai kaip puikiai jie ten dirba

Prakeikti

Prakeikti portretas
runkeliai.Gerai,kad pagavo,bet per švelniai nuteisė.Reikėjo dar ir pirštus nukapoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių