Lietuvė „Eurovizijos“ atlikėjus įamžina unikaliu būdu: skiria tik tiek laiko, kiek trunka jų daina

  • Teksto dydis:

Vieni „Eurovizijoje“ dainuoja, kiti – klauso ir balsuoja, tačiau vilnietė Danutė Čyrienė „Euroviziją“ piešia. Svarbu paminėti, kad ne bet kaip, atlikėjo portretui ji skiria tik tiek laiko, kiek trunka jo daina – iki trijų minučių.

Anot moters, kasmet tampa vis sunkiau nutapyti piešinius, mat „Eurovizija“ tobulėja, tampa vis modernesnė, joje matoma daugiau vizualizacijų.

„Šiemet vaizdas tikrai mirgėjo ir truputį buvo sunku, nes nebuvau iš anksto susipažinusi su pasirodymais“, – šnekėjo vilnietė.

Savo pomėgį ji lygina su sportu ir jos kolekcijoje jau ne vienerių metų „Eurovizijos“ pasirodymai.

D. Čyrienės nuomone, geriausiai pavyko nutapyti 2023 metų Lietuvos „Eurovizijos“ atrankos dalyvę Rūtą Mur. Pavyko perteikti jos emociją, išvaizdą.

D. Čyrienė juokėsi, kad šis pomėgis prasidėjo iš nuobodulio, tiesiog nenorėjo pramiegoti viso veiksmo.

„Mano pirmasis eksponatas buvo Conchita, kuri laimėjo 2017 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą“, – teigė D. Čyrienė. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

O štai 2022 metų „Euroviziją“ moteris kartu su sūnumi stebėjo ir įamžino būdama viename iš Švedijos barų. Į pasilinksminimo vietą moteris atėjo pasiruošusi visas reikalingas priemones, kurias keliaudama į šią šalį pasiėmė kartu.

„Buvome su sūnumi bare ir turėjome savo staliuką. Sėdėjome, žiūrėjome, aš piešiau. Buvo visai kita aplinka, ne namai, bet buvo labai smagu“, – džiaugėsi moteris. 

D. Čyrienė pabrėžė, kad prasidėjus dainų konkursui, ji tikrai neužsidaro viena kitame kambaryje. Anaiptol, visas procesas vyksta didelėje žmonių kompanijoje.

„Jau būnu pasiruošusi dažus, teptukus, pieštukus. Sėdžiu kažkokioje vietoje, bet dalyvauju visame veiksme“, – pasakojo D. Čyrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių