G. Landsbergis: laisvos, suvienytos ir taikios Europos projektas dar nėra baigtas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvai minint įstojimo į Europos Sąjungą (ES) 20-metį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Europos šeima dar nėra pilna.

„Šiandien taip pat darsyk pabrėžiame, kad Europos šeima dar nėra pilna. Turime padaryti viską, kad Ukraina, Moldova, Vakarų Balkanų šalys, tikiuosi, ir Sakartvelas, kuo greičiau prie mūsų prisijungtų, o Rusija, desperatiškai siekianti tam sutrukdyti, būtų įveikta Ukrainoje“, – teigiama Lietuvos diplomatijos vadovo sveikinime.

„Laisvos, suvienytos ir taikios Europos projektas dar nėra baigtas. Jo užbaigimas – mūsų tikslas ir atsakomybė“, – pabrėžė jis.

Anot G. Landsbergio, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę narystė ES buvo vienas svarbiausių siekių, nes ji reiškė grįžimą į laisvų ir demokratinių Europos šalių šeimą, istorinio teisingumo atstatymą.

Laisvos, suvienytos ir taikios Europos projektas dar nėra baigtas. Jo užbaigimas – mūsų tikslas ir atsakomybė.

„Per šiuos 20 metų reikšmingai pasikeitė ir pati Europos Sąjunga. Šiandien ji pradeda vis labiau virsti geopolitine galia, o Lietuvos įtaka formuojant ES politikas ir sprendimus – dešimtis, jei ne šimtus kartų didesnė, nei galėtume pasiekti, veikdami vieni“, – tvirtino ministras.

ES nare Lietuva su kitomis devyniomis Vidurio ir Rytų Europos valstybėmis tapo 2004 metų gegužės 1-ąją. 


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisESEuropa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Europa laisva, Amerika laisva,

Europa laisva, Amerika laisva, portretas
Lietuva laisva, Afrika laisva, Azija laisva. Kam uzdeti pastovu, nagla totalitarini valdyma? Jus tai vadinate laisve , savo naudai? Tokiu atveju laisve ne zemynams o atskiroms grupelems…

TIEK PRISIVOGUS...

TIEK PRISIVOGUS... portretas
Žvilgsnis į šviesų rytojų kur nors Kanaruose....jeigu patys lietuviai jo nepasodins...ten, kur jam seniai vieta...

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Kas čia per išjuoka ????
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių