Artėjant olimpinėms žaidynėms Paryžiuje iškeldinamos nelegalios migrantų stovyklos

Prancūzijos policija antradienį iškeldino migrantus iš nelegalios stovyklos Paryžiuje, įsikūrusios vos už kelių žingsnių nuo Senos upės.

Tai buvo naujausia operacija, kurią pagalbos grupės vadina „socialinio valymo“ kampanija prieš vasaros olimpines žaidynes.

Ankstų ir neįprastai šaltą balandžio rytą policija pažadino apie 30 paauglių vaikinų ir jaunų vyrų iš Vakarų Afrikos ir paragino juos susipakuoti savo daiktus bei palapines. Dauguma jų buvo nepilnamečiai, norintys gauti leidimą gyventi šalyje.

„Jau ir taip buvau išsigandęs, bet dabar bijau dar labiau, nes nežinau, kur eiti“, – sakė 16-metis Boubacaras Traore (Bubakaras Traorė), pabėgęs nuo konflikto Burkina Fase ir prieš du mėnesius atvykęs į Prancūziją.

Ši operacija surengta praėjus kelioms dienoms po to, kai policija įvykdė didelio masto iškeldinimą iš didžiausios Prancūzijoje skvoterių stovyklos, esančios priemiestyje į pietus nuo Paryžiaus.

Nelegalios migrantų stovyklos iškeldinamos kiekvieną pavasarį. Žiemą migrantų pareigūnai neverčia migrantų persikelti.

Tačiau pagalbos grupės, dirbančios su migrantais ir kitais socialiai pažeidžiamais žmonėmis Paryžiaus regione, teigia, kad prieš olimpines žaidynes šios pastangos suintensyvės. Jos pažymi, kad žmonės siunčiami toli nuo sostinės, užuot suteikus jiems pastogę Paryžiaus regione, kur daugelio prieglobsčio prašytojų laukia teismo posėdžiai.

„Pareigūnai nori iki olimpinių žaidynių išvalyti teritoriją. Jie nenori, kad turistai pamatytų Paryžių kaip miestą, pilną migrantų ir prieglobsčio prašytojų“, – antradienį Paryžiaus palapinių stovykloje sakė su pabėgėliais ir imigrantais dirbančios grupės savanoris Elias Hufganelis (Elijas Hufganelis).

Paryžiaus policija teigė, kad operacija buvo surengta saugumo sumetimais, visų pirma dėl to, kad stovykla buvo netoli mokyklų.

Netoliese esančioje gatvėje stovėjo du dideli autobusai, važiuojantys į Bezansoną, esantį už 400 km į pietryčius nuo Paryžiaus. Pareigūnai pasiūlė perkelti jaunuolius ten ir trims savaitėms suteikė jiems būstą. Tačiau dauguma nenorėjo pasinaudoti šiuo pasiūlymu, baimindamiesi, kad pasibaigus trijų savaičių laikotarpiui liks dar labiau izoliuoti ir neturės jokio plano.

B. Traore buvo vienas iš tų, kurie atsisakė išvykti, nes po dviejų dienų jo laukia teismo posėdis Paryžiuje. Kur jis nakvos antradienio naktį, nebuvo aišku.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paf

Paf portretas
Jie labai laukiami ukrainoj ir rusyne kaip mėsa patrankom

Pilietis

Pilietis portretas
I Ruanda tuos visus migrantus išsiust nes veliau ar anksčiau jie bandys i britanija papult
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių