JAV skyrė 228 mln. dolerių Baltijos šalių saugumui, trečdalis sumos – Lietuvai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos skyrė 228 mln. JAV dolerių Baltijos šalių saugumo pagalbai, trečdalis sumos bus skirta Lietuvai, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Pasak KAM, JAV Kongresas šią savaitę priėmė Vyriausybės finansavimo įstatymą, į kurį ir įtraukta minima parama, Lietuvai ji skiriama kariuomenės kritiniams pajėgumams stiprinti – oro gynybai, jūrinės aplinkos stebėjimui, amunicijai, regioniniam ilgojo nuotolio artilerijos pajėgumui.

„JAV yra strateginė Lietuvos partnerė ir viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių. Amerikiečiai itin aktyviai dalyvauja įgyvendinant saugumo užtikrinimo priemones Baltijos šalyse, stiprindami regiono saugumą ir stabilumą“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Pasak KAM, praėjusiais metais JAV vien Lietuvai skyrė apie 200 mln. dolerių paramą per įvairius finansavimo mechanizmus, įskaitant saugumo pagalbą Baltijos šalims.

Pastaraisiais metais su amerikiečiais sudaryti susitarimai dėl „Himars“ artilerijos sistemų ir „Amraam“ raketų įsigijimo, Lietuva iš JAV taip pat perka 500 šarvuotųjų visureigių JLTV, keturis sraigtasparnius „Black Hawk“, dronus „Switchblade“, prieštankines raketų sistemas „Javelin“, ryšių įrangą.

Nuo 2019 metų Lietuvoje nepertraukiamai tarnauja rotuojami JAV kariuomenės batalionai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Achtung

Achtung portretas
Kazino susirinks?

.

. portretas
daug monetu, realiai kaip? papild. priesraketinis irenginys ar amerikieciu kariu islaikymas? kaip del skirtu milionu pasikeite musu sauguma? bet jei ,kaip indusu ataskaitos, tai pasdekit.

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Praloš arba o'Krainai padovanos.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių