Prancūzijos parlamentas pritarė seksualinio smurto kine tyrimų komisijos sukūrimui

Prancūzijos parlamentas ketvirtadienį pritarė komisijos, kuri tirs seksualinį smurtą kino industrijoje ir kituose kultūros sektoriuose, sukūrimui.

Ketvirtadienį Prancūzijos Nacionalinė asamblėja, arba žemieji parlamento rūmai, vienbalsiai pritarė komisijos sudarymui. Pirmą kartą klausimą dėl komisijos įsteigimo vasario mėnesį Senate, aukštuosiuose parlamento rūmuose, iškėlė aktorė Judith Godreche (Žiudit Godreš).

52-ejų aktorė ir režisierė, prabilusi apie seksualinį priekabiavimą paauglystėje, dėl kurio apkaltino režisierius Benoit Jacquot (Benua Žakiuo) ir Jacques'ą Doillon'ą (Žaką Duajoną), tapo svarbia Prancūzijos „MeToo“ judėjimo figūra. Šiuos kaltinimus jie neigia.

Visi 52 balsavime dalyvavę įstatymų leidėjai pritarė komisijos įsteigimui. Balsavimo metu posėdžių salėje buvo J. Godreche.

„Laikas nustoti tiesti raudoną kilimą smurtautojams“, – pareiškė Žaliųjų partijos įstatymų leidėja Francesca Pasquini (Frančeska Paskini).

Pranešime spaudai rašoma, kad naujoji komisija nagrinės nepilnamečių ir suaugusiųjų situaciją kino, televizijos, teatro, mados ir reklamos sektoriuose.

Remdamasi J. Godreche pasiūlymu, parlamentinė kultūros komisija nusprendė išplėsti savo tyrimų sritį ir tirti seksualinius nusikaltimus ne tik kine, bet ir kituose kultūros sektoriuose.

Šios naujai įsteigtos komisijos tikslas – nustatyti mechanizmus ir trūkumus, kurie sudaro sąlygas galimiems piktnaudžiavimams ir pažeidimams, apibrėžti atsakomybę už nusižengimus ir pateikti įvairias rekomendacijas.

Balsavimas parlamente įvyko kitą dieną po to, kai 41-erių aktorė Isild Le Besco (Izild Le Besko) savo autobiografinėje knygoje atskleidė, kad ją išprievartavo B. Jacquot, kai jai buvo 16 metų. I. Le Besco sakė nesanti pasirengusi pateikti kaltinimų režisieriui.

Tuo metu J. Godreche buvo pateikusi teisinį skundą dėl B. Jacquot seksualinio smurto. Aktorė prisipažino, kad būdama 14 metų patyrė seksualinę prievartą iš 25 metais vyresnio režisieriaus.

I. Le Besco taip pat oficialiai apkaltino J. Doilloną, kad šis, kai aktorė buvo 15-metė, išnaudojo ją tuo metu savo statomame filme.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visos tos

Visos tos portretas
kaltintojos puikiai zinojo,ko ten eina ir ka reikes daryti,kad rezisieriai "izvelgtu ju talenta". Ir net neabejoju,kad pacios pasisiule! Uz ka ir gavo slove,honorarus ir pasakiskai gyveno nedirbdamos,kaip kiti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių